Nikolić: Nije lako dati tri gola Faranima!

Izvor: Vesti-online.com, 23.Jul.2014, 00:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Nije lako dati tri gola Faranima!

"Od dvomeča sa Ludogorecom očekujem da se potvrdi da ne dobija uvek bogatiji ili na papiru bolji tim, već da bude bolji na kraju onaj ko je motivisaniji i više željan“, kaže trener Partizana.

Marko Nikolić

Dva puta po trio gola i pravac - Bugarska. Mada se mučio u revanšu, Partizan je ponovo počastio Farane i duplim trijumfom zakazao >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << obračun sa Ludogorecom, ali pre meča u Razgradu 30. juna (revanš je 6. avgusta u Humskoj) potrebno je da popravi dosta detalja u igri, ako misli da napravi iskorak u odnosu na prošlu sezonu.

 

Mada, trener Marko Nikolić posle susreta sa HB Toršavnom uopšte ne ostavlja utisak nezadovoljnog čoveka, iako je njegov tim u jednom trenutku i gubio.

"Dobili smo 3:1, to je najvažnije. Gledajući ostale rezultate, između ostalog i meč Ludogoreca u Luksemburgu, pokazalo se da nije nikog lako pobediti. Veštačka podloga i način na koji smo doputovali je ostavilo traga. Naravno da sam nezadovoljan prvim poluvremenom, ali je najvažnije da smo na kraju dali tri gola i ostvarili cilj. Gostovanje se može okarakterisati kao uspešno. Predstoji put nazad i oporavak od svega ovoga“, rekao je Nikolić.

 

Koji je razlog dva identična poluvremena, pošto ste i u Beogradu taj deo meča odigrali lošije nego u nastavku?

"Dali smo šest golova i mislim da je odgovor iz prvog pitanja odgovor i ovde. Fudbal se igra 90 minuta, nije česta pojava da timovi ostvaruju dominaciju u svakom trenutku. Trebalo bi poštovati sve ekipe, da smo dali gol kad smo imali šanse u ranoj fazi meča možda bi bilo drugačije“.

 

Plašite li se da igra možda nije onakva kakva se od Partizana očekuje?

"Nismo daleko od onoga što očekujem od igrača. Za sada radimo dobro. Sledi nam dvomeč u kojem je lepota igre u drugom planu. Razumem i kritički osvrt, ali posle svega i našeg dolaska trebalo je dati tri gola na Farskim Ostrvima. U fudbalu je najvažnije ostvariti cilj, a ostvarili smo ga“.

 

Šta ste rekli igračima posle prvog dela?

"Bio sam kritički nastrojen na poluvremenu i prema timu i prema sebi. Momci su bolje odigrali drugi deo“.

 

Da li ste zadovoljni partijom Branka Ilića?

"Iznuđeno je igrao na desnog beka. Bilo je dosta promena u timu, sve su bile iznuđene, što zbog reprezentacije, što zbog sitnih povreda. Vulićević ima bolove u ramenu, Trajkovića muči peta, dvojica igrača su u reprezentaciji... Kad budemo svi na okupu i sastavimo najjači tim bićemo iz nedelje u nedelju uverljiviji u svakom smislu“.

 

Šta mislite o Ludogorecu koji je iznenađujuće odigrao u Luksemburu – 1:1?

"Učinićemo sve da se revanširamo Bugarima. Radoje Smiljanić ih je gledao u prvenstvu, danas je Bojan Leonitijević bio u Luksemburgu, u subotu ćemo imati nekoga protiv Černo Mora. Protivnik je bogatiji, ima legiju stranaca. Od tog dvomeča očekujem da se potvrdi da ne dobija uvek bogatiji ili na papiru bolji tim, već da bude bolji na kraju onaj ko je motivisaniji i više željan. Ti motivi mogu da neutreališu one prethodne“, rekao je Nikolić i dodao da povreda Milana Lukača sa početka susreta nije ozbiljne prirode.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.