Nema više nepobedivih za Partizan: Đurđević nokautirao bezopasnu Vojvodinu (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 22.Apr.2017, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema više nepobedivih za Partizan: Đurđević nokautirao bezopasnu Vojvodinu (VIDEO)

Već u 32. sekundu pogodak za minimalac protiv gostiju iz Novog Sada

Pala je i Vojvodina – nema više nedodirljivih za Partizan! Sve protivnike u Srbiji je tukao. Neke je davio kao zmija žabu, s nekima se mučio, a jedini tim koji mu je do danas odlevao poslao na patos već u prvom minutu. Klasičan nokaut izveo je Uroš Đurđević, posle njegovog udarca crveno-beli iz Novog Sada, ionako ošamućeni sinoćnom ostavkom trenera Aleksandra Veselinovića >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << , stropoštali su se i više nisu ustali. Mogli su samo iz žablje perspektive da posmatraju kako igra konkurent za titulu i pitaju se zašto u ekipi nisu imali više raspoloženih igrača kao što je bio Nikola Trujić – 1:0.

Derbi drugog kola plej-ofa rešen je već na početku. Oko 15.000 Grobara u ekstazu je bacio Đurđević, na pas Leonarda, ali je, kao i na večitom derbiju, ključnu ulogu, ne samo kod gola, nego i u igri, odradio Leandre Tavamba. Pre odlično popunjenim tribinama u Humskoj, podstaknut slavljem na Marakani, polušpic crno-belih je bio dominantna figura na terenu. Ne samo pojavom. Način na koji je čuvao loptu i razigravao saigrače bio je dovoljan da nekoliko puta razgali navijače i - još bitnije – spremi šanse kolegama.



 Za to je nagrađen aplauzom prilikom izmene. A Parni valjak je nagradu u vidu tri boda zaslužio agresivnim pristupom, borbenom, možda ne toliko kvalitetnom, ali dovoljno dobrom igrom da savlada tim koji ga je pošteno namučio u prethodna dva ovosezonska duela. Ovoga puta od Vojvodine nije ostalo ni "v", iako bi neko na osnovu rezultata mogao da pomisli da su Lale zaslužile više.

Možda bi više i dobile da su koristile greške danas nepažljivog Vulićevića. Kapiten Partizana odigrao je jednu od lošijih partija, u prvom delu prodao loptu i spremio kontru koju Filip Knežević nije znao kako da završi. A u drugom možda napravio i faul nad drugim nekadašnjim saigračem, Nikolom Trujićem. Ispostaviće se, nedovoljnim da bi Milorad Mažić dosudio jedanaesterac, iako je napadač gostiju pao. Kasno, tek pošto je šutnuo loptu, iako ga je defanzivac crno-belih povukao.



Prinudne izmene u startnih 11 kod Partizana su odradile posao. Posebno to važi za Milana Radina, mada je i Muhamed El Munir učinio da se zaboravi na odsustvo Nemanje Miletića na levom beku. Radin je na mestu zadnjeg veznog menjao Evertona i uspeo da zakoči dosta napada Vojvodine, čiji oslonci – Aleksandar Paločević, Dejan Meleg i Filip Malbašić – danas nisu ličili na sebe. Možda baš zbog Radina. A možda i zbog nedostatka petlje da kad loptu doteraju na 20-30 metara od Filipa Kljajića zaprete golmanu domaćina.

Leonardu se danas nije igrao fudbal. Nije ni Đurđeviću posle gola. A nije ni Vojvodini koja sa jednim opasnim igračem, NikolomTrujićem, predstavlja 29. recku u Partizanovom nizu nepobedivosti. Tek kada se Partizan bespotrebno povukao u finišu meča Voša je osetila slobodu da napadne. Ali kao i tokom prethodnih 80 minuta igre bili su to beizdejni, bezvoljni napadi.

PARTIZAN - VOJVODINA 1:0 (1:0)

/Đurđević 1/

Beograd;

Stadion Partizana;

Gledalaca: oko 15.000

Sudija: Milorad Mažić

Žuti karton: Janković, Radin (Partizan), Puškarić (Vojvodina)

Partizan: Kljajić - Vulićević, Milenković, Ostojić, El Monir - Radin, Kosović, Janković (od 57. Đuričković), Leonardo – Tavamba (od 70. Saša lić), Đurđević.  Trener: Marko Nikolić,

Vojvodina: Rockov - Lakićević, Planić, Puškarić, Antić - Paločević, Vukasović - Malbašić, Meleg (od 66. Jovančić), Knežević (od 54. Zličić) – Trujić (od 79. Đorđević). Trener: Vladimir Buač.

(FOTO: Star Sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.