Najlepša Partizanova priča ove jeseni: Večeras prvi put posle 22 godine...

Izvor: MozzartSport.com, 26.Nov.2015, 09:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najlepša Partizanova priča ove jeseni: Večeras prvi put posle 22 godine...

Krajnje neobičan poduhvat jednog navijača crno-belih

(Od specijalnog izveštaća MOZZART Sporta iz Alkmara)

Partizan igra rezultatski jednu od najlošijih sezona u 70-godišnoj istoriji. Partizan razočarava Grobare. Partizanu je publika okrenula leđa, pa se u minulom prvenstenom kolu protiv Novog Pazara na tribinama skupilo jedva 1.000 gledalaca.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << />
Ali...

Partizan, i takav kakav je, i dalje ima privlačno dejstvo poput magneta. Toliko jako da je jednog navijača privoleo da prevali "pola sveta" kako bi ga uživo gledao. Neko će reći: "pa, šta?", ali slučaj Milana Ždrnje je sve samo ne običan. Pre tri dana poleteo je iz američkog Sent Luisa i u sredu veče stigao na trening crno-belih u Alkmar. Večeras će biti na tribinama AFAS stadiona, da prati klub koji voli.

Prvi put posle čak 22 godine. Uživo.

Pokušajte da zamislite kako se oseća.

"Ovo je moje hodočašće. Kao ljudi koji sednu na kamilu, pa krenu da obilaze sveta mesta", objasnio je dok je posmatrao trening Ljubinka Drulovića, obučen u trenerku sa Partizanovim grbom i kapom crno-belih obeležja.

Ne dozvoljavajući da ga savladaju emocije, objasnio je u čemu je caka.

"Prethodni put kad sam gledao Partizan bio je 25. april 1993. Igrali smo protiv OFK Beograda u Humskoj 1 i dobili 5:0. Sećam se da je Zlatko Zahović dao dva gola. Sećam se i da je većina naših fudbalera "furala" frizuru na lokne. Dve sedmice kasnije "seo" sam na avion i otišao u Sjedinjene Američke Države".

Nije teško pretpostaviti zbog čega. Ratni vihor na prostoru bivše SFRJ primorao ga je da sreću potraži preko Atlantika. Tamo je poveo suprugu. Banjalučanku. I za sebe kaže da je Banjalučanin, jer se u taj grad preselio sredinom devedesetih, iako je rođen u Jajcu.

"Sad smo u Sent Luisu, a u Holandiju sam došao kako bih posetio brata od strica koji živi u Arnemu. Poklopilo se da je i Partizan tu, a kad je tako... Ne znam samo kako ću ženi da objasniim sledećeg leta zašto opet moramo u Evropu i to baš u terminu evropskih kvalifikacija. Moraću da smislim drugu foru. Ovu za posetu rođaku sam potrošio, kako bih gledao Partizan".

Ždrnja je toliko privržen crno-belima da se svakog leta odluči na potez koji zaslužuje aplauz bez obzira na navijačko opredeljenje. Naime, kako Partizan pusti u prodaju sezonske ulaznice on ih kupi na desetine, a onda posredstvom prijatelja u Srbiji poklanja - pazite sad - najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola, koji navijaju za crno-bele.

"Meni nije problem da se budim ujutru i navijam sat zbog Partizana. To mu na Istočnoj obali dođe oko šest izjutra. Odgledam tekmu, pa na posao. U problemu su moje kolege sa Zapada, jer moraju da se dignu u četiri kako bi gledali crno-bele. Mada, i oni i ja smo se navikli. Godine su to...", zaokružio je Milan Ždrnja spontani razgovor sa izveštačima srpskih medija o verovatno najlepšoj Partizanovoj (navijačkoj) priči ove jeseni.

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.