Na premijeri protiv Totenhema

Izvor: Politika, 29.Avg.2014, 22:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na premijeri protiv Totenhema

Jedini srpski predstavnik na Evro sceni osim duela sa engleskim timom imaće mečeve i sa turskim Bešiktašom i grčkim Asteras Tripolisom. – Nikolić: U Istambulu teže, u Londonu lepše

Partizan je „pregrmeo pakao“ u Bakuu, savladavši u oba meča azerbejdžanski Nefči. Plasman u grupnu fazu Lige Evrope doneo je klubu iz Humske spokoj u svakom pogledu. U poslednjoj deceniji >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Partizan je čak šest puta igrao u Ligi Evrope što dovoljno govori o iskustvu našeg tima na Evro sceni.

Može se slobodno reći da žreb u Monaku nimalo nije bio naklonjen Partizanu, ako se ima u vidu činjenica da „crno – bele“ očekuju važni ispiti protiv dva vrlo jaka tima, Totenhema i Bešiktaša. Sa pravom se može očekivati da igrači iz Humske u duelu sa grčkim Asteras Tripolisom mogu da jure pobedu u oba meča.

Plasmanom u Ligu Evrope Partizan je zaradio 1,7 miliona evra, a svaka nova pobeda dodatno će napuniti ionako ispražnjenu kasu.

Sama činjenica da će Partizanovi igrači do zime odigrati čak šest jakih međunarodnih utakmica je dovoljan stimulans i za fudbalere, ali i navijače od kojih se očekuje da napune stadion u sva tri susreta.

Premijeru u elitnom takmičenju Partizan će imati 18. septembra kada u Humskoj dočekuje favorita u grupi engleski Totenhem. Prvi meč u gostima „crno –  beli“ će igrati u Grčkoj.

– Probaćemo da se nametnemo, iako su favoriti u našoj grupi Totenhem i Bešiktaš. Iskreno bilo je možda i lakših grupa od ove, ali one nisu tako atraktivne kao naša. Ispunila mi se želja da prvu utakmicu igramo kod kuće i protiv najjačeg rivala. – rekao je posle žreba trener Nikolić.

On smatra da će Partizanu biti mnogo teže u Istambulu protiv Bešiktaša, koji je u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona poražen od Arsenala i pored odlične partije. U Londonu će njegovoj ekipi biti lakše, jer tamo Partizan nema šta da izgubi.

Po svemu sudeći Partizan će ostati bez Nikole Drinčića, koji ipak odlazi u Makabi iz Haife, i Nikole Gulana koji će karijeru nastaviti u španskoj Majorci. Još uvek je pod velikim znakom pitanja i sudbina štopera Vojslava Stankovića.

U Partizanu nemaju vremena za čestitke posebno trener Nikolić i igrači, ali mladi stručnjak ne krije da mu prijaju pohvale posebno starijih kolega.

– Hvala onim trenerima koji su verovali u ono što radim, posebno Ljubiši Tumbakoviću i Radomiru Antić. Znam da nije dovoljno to što smo se plasirali u Ligu Evrope, ova ekipa može još više i bolje. Trudićemo se da ostavimo što bolji utisak. – obećao je Nikolić.

Inače, finale Lige Evrope na programu je iduće godine 27. maja u Varšavi. Svakako, taj put je za našeg šampiona izuzetno težak, ali ovoj ekipi će značiti svaka pobeda…

Partizanovi mečevi u Ligi Evrope

Partizan – Totenhem (18. septembra)

Asteras – Partizan (2. oktobra)

Partizan – Bešiktaš (22. oktobra)

Bešiktaš – Partizan (6. novembar)

Totenhem – Partizan (27. novembra)

Partizan – Asteras (11. decembra)

D. Todorović

objavljeno: 29.08.2014.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.