NEVASPITANI DRAGAN ĐURIĆ: Šta me slikaš, bre, puši k...c!

Izvor: Kurir, 01.Apr.2015, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEVASPITANI DRAGAN ĐURIĆ: Šta me slikaš, bre, puši k...c!

Vlasnik „Zekstre“, koji se sumnjiči da je državu oštetio za 7,5 miliona evra, iz čista mira juče pred sudom izvređao našeg foto-reportera

BEOGRAD - Vlasnik „Zekstre“ i bivši predsednik FK Partizan Dragan Đurić, kom je održano pripremno ročište pred početak suđenja u Specijalnom sudu zbog malverzacija u pančevačkoj „Azotari“, na najprostačkiji način izvređao je juče foto-reportera Kurira.

- Šta me, bre, slikaš, puši k... - povikao >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je Đurić na našeg reportera jer se usudio da ga fotografiše.

Negirao optužbe

Nezadovoljan zbog toga što mediji izveštavaju o milionskim malverzacijama, Dragan Đurić se nije zaustavio samo na psovkama već je preteći mahao rukom. Na sreću, veći incident se nije dogodio jer je Đurić već kasnio u sud, pa je morao da uđe u zgradu.

Doskora prvi čovek Partizana u sudnici se zadržao skoro tri sata. Kako Kurir nezvanično saznaje, na ročištu, koje je bilo zatvoreno za javnost, on je kratko negirao optužbe, a tužilac i branioci su predložili dokaze, koji će se izvoditi tokom suđenja.

- Pripremno ročište je završeno, a početak suđenja je zakazan za 14. april, kada će osumnjičeni izneti odbranu - kaže izvor Kurira. Kako navodi, tužilaštvo je predložilo i da se postupak spoji sa postupkom za malverzacije u „Azotari“, koji je već u toku, a koji se vodi protiv bivšeg ministra Saše Dragina.

Sedmoro okrivljeno

Osim Đurića, optužnicom su, podsetimo, obuhvaćeni i Tihomir Trišić, Milan Divljak, Radosav Vujačić, Mihajlo Grujić, Branko i Gordana Mijić. Oni se sumnjiče da su prodajom regresiranog đubriva iz „Azotare“ Veterinarskom zavodu državni budžet oštetili za 55 miliona dinara, a sebi pribavili korist od 625 miliona dinara.

Platio jemstvo

Zbog malverzacija sa đubrivom, podsetimo, Đurić je bio uhapšen u julu prošle godine, ali se iza rešetaka nije zadržao ni 48 sati pošto je nekoliko meseci ranije već uplatio jemstvo u drugoj istrazi, koja je ranije pokrenuta protiv njega.

Veterinarski zavod

ČEKA GA JOŠ JEDNO SUĐENJE

Dragan Đurić, podsetimo, prvi put je uhapšen 13. januara prošle godine zbog malverzacija u privatizaciji Veterinarskog zavoda i prisvajanja 207 miliona dinara. Zbog te istrage u pritvoru je proveo deset dana, dok kompanija „Zekstra“ nije upisala hipoteku na poslovni prostor u Knez Mihajlovoj ulici u Beogradu, čime je obezbeđeno jemstvo od dva miliona evra, koliko je sud odredio.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.