Momak koji je izbacio Srbiju sa U-19 Mundobasketa: Ne znam da li ću u Zvezdu ili Partizan

Izvor: Blic, 02.Jul.2015, 19:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Momak koji je izbacio Srbiju sa U-19 Mundobasketa: Ne znam da li ću u Zvezdu ili Partizan

Nekako u senci velikog uspeha ženske košarkaške reprezentacije ostala je iznenađujuća informacija da su naši stariji juniori, selekcija sastavljena od košarkaša do 19 godina starosti, neočekivano ispali već u osmini finala Sveskog prvenstva. Neočekivano, jer smo na tom U-19 Mundobasketu učestvovali u dva prethodna finala.

Ali, posle odličnih partija u Rigi 2011, i poraza od Litvanaca u borbi za zlato, te sjajnih partija u Pragu 2013, gde su na kraju bili bolji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Amerikanci, na Kritu je ovog leta, pod vođstvom selektora Aleksandra Bućana, doživljena rana eliminacija.

Od naše selekcije je, već u pomenutoj osmini finala, ubedljivo bila bolja Australija, koju je sa 15 poena, pet skokova i tri osvojene lopte predvodio "naše gore list", bek Dejan Vasiljević.

Vasiljević, kao i ostatak australijske selekcije, "živi i igra" za tamošnji Institut za sport, a kada je posle pobede nad Srbijom upitan na Tviteru dolazi li u Zvezdu ili Partizan, na srpskom je odgovorio - "Ne znam".

U pobedi nad "orlićima" u osmini finala pored Dejana Vasiljevića, istina sa manjim učinkom (od četiri ubačena poena) učestvovao je i Đorđe Blagojević.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.