Miroljubivo na skupštini FSB: Kokeza predsednik, Babić ostaje u IO FSS

Izvor: Blic, 22.Dec.2014, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miroljubivo na skupštini FSB: Kokeza predsednik, Babić ostaje u IO FSS

Na zasedanju skupštine Fudbalskog saveza Beograda, Slaviša Kokeza izabran je za novog predsednika, nakon ostavke koju je podneo Ratomir Babić.

Da podsetimo, opozicija u toj organizaciji je u novembru predala zahtev za sazivanje vanredne skupštine, koji je potpisalo 26 od ukupno 41 delegata u tom telu. Jedna od tačaka bila je smena aktuelnog rukovodstva beogradske kuće fudbala na čijem je čelu potpredsednik Partizana >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Ratomir Babić, zbog nezadovoljstva njegovim radom ali i činjenice da će se tražiti smene čelnih ljudi FS Srbije čiji je Babić blizak saradnik.

Obzirom da je ove promene inicirala Crvena zvezda, ona je odmah i istakla svog kandidata, Slavišu Kokezu koji je dobio podršku klubova, a i kako bi promene bile jasno definisane odnosno kako bi se odmah znalo ko je protivkandidat i delegati lakše odlučili.

Prvi čovek FSS Tomislav Karadžić nije se odazvao pozivu, prisutan je bio samo njegov saradnik Zoran Laković, dok Partizan nije imao predstavnika osim Ratomira Babića, sada već bivšeg predsednika FSB, a tu je bio i potpredsednik FSS Zoran Kojić.

Babić je na početku pustio film o radu u dosadašnjem mandatu, navodeći da je ove godine FSB do 30. novembra zaradio preko 15 miliona dinara. Nakon njegove ostavke, 39 članova glasalo je za Kokezu, samo jedan je bio protiv.

"Hteo sam da izlaganje bude oštro, ali ću da smanjim strasti i da doprinesem budućem dogovoru i saradnji u FSB. Postigli smo dogovor da ne bude sukoba. Osnovna primedba je da FSB nema dovoljno delegata u skupštini FSS, odnosno tri od 80. Ali FSS određuje broj članova u odnosu na broj klubova, odnosno na svakih 60 klubova. I pored malog broja delegata, mi imamo veliki uticaj jer smo zastupljeni u drugim telima. Primedba je da i ja kao saradnik Karadžića snosim odgovornost za loše stanje u srpskom fudbalu. Ali zna Karadžić ko ga je najviše kritikovao na IO FSS. A zahvaljujući njemu i Lakoviću uspeli smo da stabilizujemo FSB nakon uvođenja vanrednog stanja. A ja nisam potpredsednik FSS po njegovoj želji, nego po funkciji. Dok drugi koje je on doveo, sada mu rade o glavi. Slažem se da stanje nije najbolje u našem fudbalu ali neki klubovi svoje neuspehe pokušavaju da opravdaju napadima na FSS", rekao je u izlaganju Babić, podnevši ostavku nakon koje nije bilo potrebe da se glasa o smeni.

"Za 95 godina FSB nikada nije bio u boljoj situaciji, a našu smenu traže oni koji imaju ogromne dugove u svojim klubovima. Takođe je primedba da sam ignorisao volju klubova za smenu Karadžića. Ali za vreme mog mandata nikada nije stigao ni jedan zahtev za bilo čiju smenu. Sada su se neki setili naprečac kako nisu poštovani a ništa nisu ni tražili. Jedini zahtev koji je stigao bio je od Zvezde da se smeni gensek Šurbatović koga je Zvezda i postavila", zaključio je Babić.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kokeza: Hvala Babiću, FSB će biti lokomotiva promena u našem fudbalu

Izvor: Blic, 22.Dec.2014

Novo predsednik Fudbalskog saveza Beograda Slaviša Kokeza zahvalio se bivšem prvom čoveku ove organizacije, Ratomiru Babiću, koji je pre izbora na skupštini podneo ostavku..."Zahvalnost dugujem dosadašnjem rukovodstvu jer je dozvolilo da se promene dogode bez sukoba. Dosadašnje rukovodstvo je...

Nastavak na Blic...

Kokeza novi predsednik FSB

Izvor: B92, 22.Dec.2014

Član upravnog odbora fudbalskog kluba Crvena zvezda Slaviša Kokeza izabran je za predsednika Fudbalskog saveza Beograda na sednici skupštine te organizacije...Kokeza je na toj funkciji zamenio Ratomira babića koji je podneo ostavku...Za novog predsednika glasalo je 39 prisutnih, samo je jedan član...

Nastavak na B92...

Babić podneo ostavku, Kokeza novi predsednik FS Beograda!

Izvor: Telegraf.rs, 22.Dec.2014

Član UO Zvezde preuzeo je funkciju od potpredsednika Partizana koji je dobio mesto počasnog predsednika FSB..Skupština Fudbalskog saveza Beograda izabrala je za novog predsednika te organizacije Slavišu Kokezu, člana Upravnog odbora Crvene zvezde...Kokeza će na čelnoj funkciji FSB zameniti Ratomira...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.