Minut ćutanja u Humskoj zbog Oluje

Izvor: Sportske.net, 04.Avg.2015, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Minut ćutanja u Humskoj zbog 'Oluje'

Utakmica između fudbalera Partizana i Steaue u kvalifikacijama za Ligu šampiona počeće minutom ćutanja zbog obeležavanja dve decenije od progona Srba iz Hrvatske u vojnoj akciji "Oluja".

"Tražili smo to od UEFA i, da, utakmica će početi minutom ćutanja", rekao je danas agenciji Beta generalni direktor Partizana Miloš Vazura.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << />
Tokom akcije "Oluja" iz Hrvatske je proterano više od 200.000, a ubijeno i nestalo skoro 2.000 Srba.

U Srbiji se sutra obeležava Dan sećanja na stradanje i progon Srba.

 Vlada Srbije je apelovala na građane da 5. avgusta u podne zastanu i uz sirene i crkvena zvona odaju poštu Srbima stradalim pre 20 godina.

Utakmica trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Partizana i rumunske Steaue igra se sutra od 20.30 na stadionu u Humskoj.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DVE DECENIJE: Minut ćutanja u Humskoj za žrtve ‘Oluje’

Izvor: HotSport.rs, 04.Avg.2015

Utakmica Partizana i Steaue u kvalifikacijama za LŠ počeće minutom ćutanja zbog obeležavanja dve decenije od progona Srba iz Hrvatske u vojnoj akciji “Oluja”. . . - Tražili smo to od UEFA i, da, utakmica će početi minutom ćutanja – rekao je agenciji Beta generalni direktor Partizana Miloš...

Nastavak na HotSport.rs...

SEĆANJE NA ŽRTVE OLUJE: Utakmica Partizan - Steaua počeće minutom ćutanja

Izvor: Kurir, 04.Avg.2015

BEOGRAD - Utakmica između fudbalera Partizana i Steaue u kvalifikacijama za Ligu šampiona počeće minutom ćutanja zbog obeležavanja dve decenije od progona Srba iz Hrvatske u vojnoj akciji "Oluja"..."Tražili smo to od Uefe i, da, utakmica će početi minutom ćutanja", rekao je danas generalni...

Nastavak na Kurir...

Lađević: "Oluja" je produžena, ali drugim sredstvima

Izvor: RTS, 05.Avg.2015, 04:07

Profesor filozofije i sociologije Petar Lađević rekao je za RTS da se odnosi Srbije i Hrvatske teško mogu bitno unaprediti, dok postoji histerično slavljenje "Oluje". . Gostujući u Dnevniku RTS-a, bivši dugogodišnji...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.