Milutinov: Dule je verovao u mene! Razmenjivao sam SMS-ove s Sašom Pavlovićem, bićemo neprijatelji na terenu

Izvor: MozzartSport.com, 05.Okt.2015, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milutinov: Dule je verovao u mene! Razmenjivao sam SMS-ove s Sašom Pavlovićem, bićemo neprijatelji na terenu

"Razumem težinu derbija između Panatinaikosa i Olimpijakosa jer sam igrao mnoge derbije između Partizana i Zvezde. Ipak, mislim da je ovaj grčki derbi za stepenik iznad srpskog", rekao je centar crveno-belih iz Pireja

Izabran je za 26 pika na draftu od strane San Antonija, bio je član reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu, potpisao je tokom leta za Olimpijakos… Nikola Milutinov se sada >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sprema za derbi protiv Panatinaikosa koji je na programu 8. oktobra. Tom prilikom odgovarao je na pitanja grčkih novinara.

"Razumem težinu derbija između Panatinaikosa i Olimpijakosa jer sam igrao mnoge derbije između Partizana i Zvezde. Ipak, mislim da je ovaj grčki derbi za stepenik iznad srpskog. To je pitanja načina života. Jedva čekam da igram da počnu te utakmice jer volim da istrčim na parket i nastupam u vrućoj atmosferi", rekao je Milutinov.

On je dodao da je upoznat s radom kluba u koji je došao, a da mu je tome pomogao razgovor s saigračima iz reprezentacije. Posebno s Sašom Pavlovićem.

"Upoznao sam saigrače u Zadru. Svi su bili prijateljski nastrojeni prema meni, objašnjavali su mi stvari vezane za klub, taktiku, trenera, navijače. To mi mnogo znači jer ću prvi put igrati van Srbije. Razgovarao sam i sa Sašom Pavlovićem. Dok smo igrali u Partizanu veoma smo se zbližili. Ali, kada istrčim na parket, gledaću ga kao neprijatelja i pokušaću da ga pobedim. Nismo se mnogo čuli jer sam imao obaveze s reprezentacijom, ali smo ponekad razmenjivali SMS-ove. Poeleo mi je sreću pre mečeva na Evrobasketu. Ipak, dobra sezona za njega značiće neuspeh za mene", rekao je Milutinov.

Bivši igrač Partizana je objasnio da su mnogi navijači crno-belih privrženiji Panatinaikosu jer su neki od bivših igrača Zelenih bili ujedno i legende beogradskog velikana.

Zbog Dejana Bodiroge i Željka Obradovića mnoge pristalice Partizana su privrženije Panatinaikosu. Opet, u nacionalnom timu imamo “crveni lobi” – Miloš Teodosić, Zoran Erceg, Marko Kešelj. Ali, imamo i Aleksandra Đorđevića, Miroslava Raduljicu i Ognjena Kuzmića koji nastupaju za PAO”, objasnio je Milutinov.

Mladi centar rekao je da je njegovoj karijeri u mnogome doprineo Duško Vujošević, kao i to da je imao priliku da razgovara s Gregom Popovičem.

"U prve dve godine u Partizanu nisam imao mnogo prilike da igram. Ipak, Dule Vujošević mi je verovao i pomogao mi je da steknem mnogo samopouzdanja. Odmah po završetku drafta razgovarao sam sa Popovičem. Čak mi se obratio na srpskom jeziku, ali ga se ne seća dobro. Poželeo mi je sreću s nacionalnim timom i rekao mi da je saznao mnogo stvari o meni", zaključio je centar Olimpijakosa.

(FOTO: MN Press)
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Grčka,   Evropsko prvenstvo

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.