Milorad Vučelić predsednik Partizana... Jedva

Izvor: MozzartSport.com, 24.Okt.2016, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milorad Vučelić predsednik Partizana... Jedva

Ovaj put bez muke

Partizan konačno ima predsednika. Posle deset meseci i 13 dana, crno-beli su dobili i formalnog vođu. Milorad Vučelić seo je za kormilo Parnog valjka, pošto je na Vanrednoj skupštini, dobio poverenje delegata da vodi klub u narednih pet godina.

Tako su odlučila 33 člana, od ukupno 65 koliko bi trebalo da ih bude u najvišem klupskom telu, ali s obzirom da se delegati >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << okupljeni oko drugog predsedničkog kandidata Nenada Bjekovića nisu ni pojavili u Sportskom centru "Zemunelo". Time je put ka  Vučelićevoj pobedi očišćen, međutim, činjenica da je pobedio ovako "tesno" ostavlja mnoga pitanja otvorenim, kao i dilemu hoće li se opozicija pomiriti sa ovakvim scenarijem. Posebno što je za sredu zakazano ročište pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu, u kome Bjekovićeva ekipa, pod nazivom "Crno-bela familija" osporava navodne nelegelne radnje vezane za promenu članstva Skupštine.

A u odnosu na onu majsku, danas je bilo čak 14 novih lica i opet je, sa tako velikim promenama, Milorad Vučelić jedva pobedio.

"Ovo je velika dužnost i velika obaveza, koju ću svim snagama pokušati da ispunim", rekao je Vučelić.

Za njega je glasalo 30 od 33 prisutna delegata, trojica su bila uzdržana, što je u ovim okolnostima bilo dovoljno za trijumf aktuelnog prvog čoveka Sportskog društva Partizan.

“Mislim da nastavim proces finansijske konsolidacije i pronalazak sponzorskih ugovora. Očelkujem podršku članova Skupštine, nove uprave, ali i društvenih faktora u gradu, republici i FSS. Da se izvrši modernizacija u organizaicji. Da se izborimo za status stadiona, koji je sudski naš. Da radimo dalje na unapređenju SC Teleoptik i da što pre pristupimo izgradnji Internata. Da to bude oslonac na Omladinsku školu“, najavio je novi predsednik kluba.

Vučelić je istakao da će pod njegovim vođstvom Paritizan uvek imati velike ambicije koje će pokušati da ostvari na sportski način.

“Na terenu će se Partizan boriti za titule, kup i igranje u evropskim takmičenjima. Sportski. Ne po svaku cenu. Nego na legalan i sportski način. Kao i uvek kroz istoriju. Vrlo sam ponosan što smo kroz krizu uspeli da sačuvamo autonomiju sportksog sektora, u koji se niko nije mešao. Nevoljno sam učestvovao u raznim sukobima, napadima, falsifikatima i lažima koje su supane protiv Partizana. Nikad preko toga. Nikad uvrede nisu izrečene. A ako je bilo gorkih reči unapred se izvinjavam za svaku takvu. Ne očekujem da mi niko na tome uzvrati.“ 

On je dodao i da očekuje kraj "specijalnog rata".

“Svim partizanovcima su vrata Partizana otvorena. Očekujem udruživanje naših snaga. Očekujem da prestane mali specijalni rat koji smo vodili. Nemam iluziju da će to tek tako da prestane. Sa nadom da će tako biti, da ojačamo naš Partizan, mi pristupamo ovom poslu. Živeo Partizan!“

U Upravni odbor, na predlog Milorada Vučelića, izabrani su: Vladimir Vuletić na mesto potpredsednika, Milan Obućina, Nebojša Petrović, Zoran Rajić, preduzetnik Branko Brnović, Dragoljub Trailović, Dušan Jovanović, Dejan Bukvić, Goran Skorobać.

Prethodno su usvojeni zapisnici sa prethodno održane sednice, 15. jula 2015, zatim ostavke tadašnjeg predsednika Zorana Popovića i članova njegovog Upravnog odbora, podneta 11. decembra prošle godine.

Istovremeno je za počasnog predsednika Partizana izabran Ivan Ćurković.

(FOTO: Star Sport)
Pogledaj vesti o: Parni Valjak u Beogradu

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.