Mega dobila Partizan u humanitarnom meču

Izvor: B92, 17.Apr.2016, 00:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mega dobila Partizan u humanitarnom meču

Košarkaši Mega Leksa pobedili su Partizan sa 76:58 u humanitarnom meču finalista ovogodišnjeg Kupa Radivoja Koraća.

Od prodaje ulaznica za utakmicu prikupljeno je 258.000 dinara, koji će otići za pomoć Danilu Jovanovu, nekadašnjem košarkašu i kapitenu Mašinca, koji je pre 18 godina ostao potpuno nepokretan posle teškog saobraćajnog udesa.

Ipak, upornim radom, Jovanov je vratio pokretljivost u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rukama i nedugo zatim postao šampion u moto trkama i šampion sveta u plivanju za osobe sa invaliditetom.

Prihod je namenjen za kupovinu lift trake pomoću koje će Danilo sâm moći da se spusti sa drugog sprata svoje zgrade do izlaza.

I pored toga da meč nije imao takmičarski značaj, igrači obe ekipe u nekoliko navrata podigli publiku na noge atraktivnim potezima. Početni minuti igrali su se u nešto sporijem ritmu i uz mali broj postignutih poena, da bi kako je meč odmicao, igrači prikazivali sve više.

Mega Leks: Simić, Đoković 18, Veljković, Ivanović 10, Pavlović, Zubac 17, Zagorac, Popović 11, Simeunović 6, Nikolić 8, Janković 6

Partizan NIS: Cvetković 5, Aranitović 6, Džouns 4, Murić 6, Marinković 9, Veličković 4, Vitkovac, Koprivica 4, Milutinović, Vilijams 18, Vilson 2.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

HUMANITARNI MEČ U KRALJEVU: Košarkaši Mega Leksa deklasirali Partizan

Izvor: Kurir, 17.Apr.2016

...Od prodaje ulaznica je prikupljeno je 258000 dinara koji će otići za pomoć Danilu Jovanovu, bivšem košarkašu i kapitenu Mašinca koji je pre 18 godina, posle teškog saobraćajnog udesa ostao nepokretan Ipak, Jovanov je upornim vežbanjem uspeo da vrati pokretljivost u rukama i nedugo zatim...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.