Makazice, povreda, koškanje i pobeda Partizana!

Izvor: Mondo, 06.Feb.2016, 20:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makazice, povreda, koškanje i pobeda Partizana!

U jednom danu remi i pobeda na pripremama na Kipru. Sjajan potez Božinova, lep gol Mihajlovića, povreda srčanog Jovanovića, koškanje na kraju.

U jednom danu remi, pa pobeda!

Fudbaleri Partizana odigrali su i drugi pripremni meč ove subote i posle remija sa drugoligašem iz Rusije, Volgarom (2:2), zabeležili pobedu nad prvoligašem iz Belorusije, Šahtjorom iz Soligorska – 2:1!
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
Utakmicu po lepom vremenu za igru u Nikoziji obeležio je divan gol Valerija Božinova, kojem je ove nedelje propao transfer u Kinu, ali koji je makazicama za 1:0 u 21. minutu nagovestio da zbog toga neće plakati i da će nastaviti da bude pretnja za golmane Superlige i narednog proleća.

Takođe lep gol, posle solo prodora "sa" levog krila, postigao je 20-godišnji Nemanja Mihajlović u 47. minutu za, mislilo se, konačnih 2:0, ali su "crveni" u finišu meča uspeli da iskoriste kombinaciju umora i improvizacije u odbrani i veznom redu crno-belih, pa su smanjili na 2:1.

Uoči tog pada u igri Tomićevog tima, komandant odbrane Partizana, Marko Jovanović, morao je da napusti igru zbog povrede, a "tanka" klupa (što zbog brojnih odlazaka iz Humske ove zime, što zbog povreda, što zbog umora onih koji su "izneli" meč sa Volgarom) naterala je trenera na brojne rokade za finiš utakmice – Nebojša Kosović zamenio je Jovanovića i ušao u vezni red, Darko Brašanac pomerio se iz sredine na desnog beka, a Ivan Bandalovski vratio se na poziciju štopera koju je, takođe u nuždi, igrao u finišu jesenjeg dela prvenstva.

I ovakva kombinovana odbrana crno-belih nije imala problema sa Belorusima sve do 85. minuta, kada su igrači Šahtjora zaigrali presing preko celog terena, naterali igrače Partizana da ispucavaju loptu skoro u panici i potom, malo po malo, stežu obruč oko gola srpskog šampiona sve do 86. minuta kada je kiksnula odbrana Partizana i bila kažnjena.

Do tada, najbolja Šahtjorova šansa za gol ostala ona iz 4. minuta kada je stativa sačuvala mrežu Filipa Kljajića. Tada je startni štoper u odsustvu povređenog Sedrika Gogue (meniskus), Miladin Stevanović, uspeo da preseče brzu kontru Šahtjora, ali nespretno – šaljući loptu u pravcu svog gola.

Srećom po njega, pogodio je stativu.

Tomić je utakmicu počeo utakmicu u satavu: Kljajić - Bandalovski, M. Stevanović, Jovanović, Bogosavac - Everton, Brašanac, Ilić – A. Stevanović, Mihajlović, Božinov, na klupi su bili: Jovičić, Jevtović, Kosović, Lukić, Birmančević, Vlahović i Đ. Jovanović.

Partizan je tokom svih 90 minuta bio bolji rival, konkretniji, crno-beli su bili ti koji su tražili loptu i držali je uglavnom, u prvom poluvremenu šanse su imali Božinov i Mihajlović, koji je zakasnio na idealan centaršut Alena Stevanovića, dok je pravih uzbuđenja pred dva gola manjkalo posle 47. minuta i gola Mihajlovića za 2:0.

Gol koji je Šahjtor postigao za 2:1 unervozio je igrače dva tima, došlo je do koškanja u 89. minutu, pa je sudija preventivno odsvirao kraj utakmice da se kavga ne bi razvila u nešto ozbiljnije.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.