Kraj rata u Partizanu: Dogovorena koalicija Bjeković - Ćurković - Zečević na sastanku kod Kokeze

Izvor: MozzartSport.com, 31.Maj.2016, 09:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraj rata u Partizanu: Dogovorena koalicija Bjeković - Ćurković - Zečević na sastanku kod Kokeze

Bez funkcija ostaju Vučelić, Vuletić i Vazura

Na pomolu je primirje u Partizanu i velika koalicija do sada dva zaraćene strane. Novi predsednik FSS Slaviša Kokeza je preuzeo ulogu mirotvorca i za pregovarački sto doveo trenutno ljute rivale, a nekada bliske saradnike Nenada Bjekovića i Ivana Ćurkovića koji su do juče važili za predsedničke kandidate vlasti i opozicije.

Posle  sastanka zaraćenih strana u Humskoj, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << juče je održana i druga runda pregovora u prostorijama FSS kojoj su predsedavali Slaviša Kokeza i generalni sekretar FS Nebojša Ivković. Kako jutros piše beogradska štampa, prvo je postignut dogovor oko spornih ovlašćena zbog kojih je i nastao cirkus na prethodnoj skupštini. Dogovoreno je da su prema statutu FSS famozna punomoćja od sada nevažeća iako su po klupskom pravilniku do sada bila važeća. To ide u prilog opoziciji koju predvodi Nenad Bjeković. Ćurković je pristao na taj kompromis, ali je mnogo važnije što će pristati na još jedan.

Novosti pišu da je najrealnija i praktično već dogovorena opcija da Bjeković na narednoj skupštini bude izabran za predsednika, Ćurković da postane počasni predsednik, a Žarku Zečeviću je ponuđeno mesto potpredsednika. Jedna od potpredsedničkih funkcija bi pripala i Miletu Jovičiću kao jednom od najbližih saradnika Ćurkovića i Zečevića.

Na taj način bi praktično bila stvorena koalicija aktuelnog rukovodstva i opozicije. Ali i u ovom paktu postoje određene žtrtva. Za funkcije u klubu bi izvisili neki od istaknutih članova aktuelnog rukovodstva. Pre svih Miloš Vazura, Milorad Vučelić i Vladimir Vuletić.

Povodom vesti da je u prostorijama FSS dogovoreno da na narednoj sednici Skupštine Partizana na veže ovlašćenja oglasio se profesor dr Vladimir Vuletić.

„Isključivo kao pravnik, a ne kao predsednik Nadzornog odbora Partizana, mogu da kažem da je u pitanju pravni skandal. Objašnjenja da Statut FSS ne dozvoljava punomoćja nije pravično. Zakon o sportu i Zakon o udruženjima ne brane punomoćja. Isti je slučaj sa Statutom Partizana. Da je tako onda bismo morali da u Skupštini imamo isti broj delegata kao FSS i da svi klubovi na isti način biraju organe. Kod nas je potrebna relativna većina, a u Crvenoj zvezdi apsolutna većina, odnosno, prvi čovek kluba bira se neposredno. Ovakav stav ide na ruku lošem tumačenju prava“, rekao je za Žurnal Vladimir Vuletić.

Bjeković i Ćiurković posle sastanka sa Kokezom nisu otkrivali detalje sastanka, ali su nagovestili da je dogovor jako blizu.

„Mislim da čemo u četvrtak izaći sa rešenjem koje je u  Partizanovom interesu. Što se tiče ovlašćenja, sve je regulisano i kristalno je jasno. Ona neće važiti“, rekao je Bjeković za Informer.

Nešto slično je poručio i njegov dosadašnji protivkandidat Ivan Ćurković.

„Mali koraci stvaraju budućnost. U četvrtak je novi sastanak. Ima nekih stvari koje ćemo regulisati“.

Dakle, sve smo bliži tome da će Partizanom u narednom periodu upravljati rukovodeći triling Ivan Ćurković - Nenad Bjeković - Žarko Zečević.

Zvuči poznato...

(FOTO: Star sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

VELEOBRT: Kokeza udružio Bjekovića i Ćurkovića!

Izvor: Kurir, 31.Maj.2016

...Za radnim stolom novog predsednika FSS Slaviše Kokeze juče su probali da približe poglede kad je reč o budućnosti Partizana lideri dva crno-bela sveta Nenad Bjeković i Ivan Ćurković Dogovor nije saopšten, ali se od dobro obaveštenih izvora moglo čuti da će Bjeković najverovatnije biti...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.