Kostić: Uložžio bih u Zvezdu, Partizan, ali da uslovi budu javni

Izvor: Blic, 05.Mar.2015, 00:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kostić: Uložžio bih u Zvezdu, Partizan, ali da uslovi budu javni

Predsednik MK Grupe Miodrag Kostić izjavio je večeras da bi prvi bio zainteresovan da investira ako bi bilo uslova za javno privatno partnerstvo u fudbalskim klubovima Crvena Zvezda i Partizan.

- To bi bio odličan primer za javno privatno partnerstvo kada bi uslovi bili javno objavljeni, odnosno transparentni - rekao je Kostić na Kopaonik biznis forumu.

Odgovarajući na pitanje o javno privatnom partnerstvu u banjskom turizmu, Kostić je naveo primer >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Jošaničke banje za koju je pre nekoliko godina bio zainteresovan.

Međutim, dodao je, opštinski čelnici su odmah počeli da smišljaju koliku bi cenu tražili i ništa se nije desilo do danas, osim što temelji koje je svojevremeno napravio Fond zdravstva propadaju i takvi u suštini ne vrede ni dinara.

On je još naveo da je MK Grupa u 2014. dala na ime poreza i doprinosa oko 92 miliona evra, a 44 najuspešnije privatne kompanije u Srbiji oko milijardu evra i to zato što su, kako je rekao, bile uspešne.

- A šta da nisu bile uspešne - zapitao je.

Železnice, poljoprivredno zemljište, građevinsko zemljište, RTB Bor, sve bi ovo bolje funkcionisalo u privatnim rukama, ali se to stalno odlaže, rekao je Miodrag Kostić.

- Kada smo pokušali da prenesemo model javno privatnog vlasništva u Srbiju, došli smo do toga da se sve svodi na nemogućnost da se donese odluka u tom javnom sektoru. Svi znaju koliko država ima resursa za čije je upravljanje potrebna pomoć, ali niko ne donosi odluku – kaže Kostić.

On je istakao da ne postoji jasna politička odluka koja su to preduzeća spremna za javno privatno partnerstvo, ili privatizaciju.

- Evo, ovde, na Kopaoniku nema dovoljno mesta za parkiranje, ali sada da kažete opštini Raška da želite da napravite parking, izgubili biste dve godine u dogovorima oko cene, a to nije bitno, bitan je novi parking – kaže Kostić.
Pogledaj vesti o: Partizan,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Crvena Zvezda

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kostić spreman da ulaže u Partizan i Zvezdu

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Mar.2015

Predsednik "MK grupe" Miodrag Kostić izjavio je večeras da je spreman da uloži novac u sportske klubove Partizan i Crvena zvezda po modelu javno-privatnog partnerstva, ali samo pod uslovom da država propiše jasna pravila...Na panelu o partnerstvu privatnog i javnog sektora na Kopaonik biznis forumu,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Kostić bi uložio u Zvezdu i Partizan,ali...

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Mar.2015

Predsednik MK Grupe Miodrag Kostić izjavio je večeras da bi prvi bio zainteresovan da investira ako bi bilo uslova za javno privatno partnerstvo u fudbalskim klubovima Crvena Zvezda i Partizan..."To bi bio odličan primer za javno privatno partnerstvo kada bi uslovi bili javno objavljeni, odnosno transparentni",...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.