Klub koji je spojio Zvezdu i Partizan najavio dominaciju u regionu! (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 28.Avg.2016, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klub koji je spojio Zvezdu i Partizan najavio dominaciju u regionu! (FOTO)

Novonastali hokejaški klub Beograd, će se ove sezone takmičiti u prestižnoj MOL ligi, zajedno sa najboljim timovima iz Mađarske i Rumunije. Predvođeni iskusnim švedskim stručnjakom Kristerom Drebergom, najbolji hokejaši iz Srbije, pojačani internacionalnim igračima iz Rusije, Kanade i Slovačke, pokušaće da ostvare što bolji rezultat u debitantskoj sezoni na ledu.

- Ovo će biti korisno iskustvo za mlade igrače u timu, koje je neophodno kako bi napredovali u profesionalnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << karijerama. Igranje u MOL ligi potražuje mnogo od svakog igrača u smislu treninga, većeg broja utakmica i dugih putovanja, na šta možda i nisu navikli, ali će svakako biti spremni za to – tvrdi trener Dreberg.

Jedan od ključnih ciljeva ovog projekta jeste jačanje reprezentacije Srbije i težnja za podizanjem kvaliteta domaćeg hokeja, kao i razvojem reprezentativnog hokeja koji bi rezultirao plasmanom u Diviziju I svetskog hokeja-što je jednan od dugoročnih ciljeva saradnje.

Foto: HK Beograd

Među iskusnim igračima u ekipi Beograda je i Dimitrije Filipović, koji tvrdi da rezultat u prvoj sezoni nije u prvom planu, već jačanje hokeja u prestonici.

- MOL liga je jedna od najjačih hokejaških liga u regionu i za svakog igrača ovo je jedan veliki korak napred. Mađarska je velika hokejaška sila i čast je nastupati u jednoj ovakvoj ligi. Glavi cilj ekipe ove sezone je poboljšanje hokeja na ledu u Srbiji. Što se tiče same lige, trudićemo se da uđemo barem u plejof, ali najbitnije je da hokej polako krene ka boljem, a rezultati će dolaziti radom – kaže Filipović.

Foto: HK Beograd

Takođe, među najbitnijim ciljevima HK Beograda je i da kroz humanitarni rad skrene pažnju na one koji se nepravedno zanemaruju.

HK Beograd započinje učešće u regionalnoj MOL ligi od 9. septembra, dok je konferencija za štampu na kojoj će i zvanično biti predstavljeni igrači, planirana za 4. septembar.

Za uspeh ideje o osnivanju HK Beograd, pored čelnika MJSZ (Savez hokeja na ledu Mađarske), veoma je zaslužan Marko Kovačević predsednik kluba. Takođe, velike zasluge za prijem našeg kluba u MOL ligu pripadaju potpredsednici SHLS-a(Savez hokeja na ledu Srbije) Svetlani Glumac i predsedniku Saveza Marku Milovanoviću.

Foto: HK Beograd

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.