Kalinić: Bilo je onih koji su sumnjali u nas

Izvor: Sportal.rs, 28.Nov.2014, 00:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kalinić: Bilo je onih koji su sumnjali u nas

Neptunas je arhiviran, Top 16 faza je na vidiku. Gotovo da se može "opipati". Slede Partizan, Valensija, Metalac, Olimpijakos... U NBA rasporedu utakmica košarkaši Crvene zvezde Telekom precrtali su Litvance i već gledaju ka novim, velikim izazovima kroz koje će težiti da nadograde pobednički niz.

Krilni košarkaš Crvene zvezde Telekom >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << Nikola Kalinić u pobedu nad Neptunasom ugradio je osam poena i pet skokova, ali i podjednako važan "nevidljivi" doprinos igri, u odbrani pre svega, koji "ne priznaje" statistika.

- Veliki korak smo napravili ka Top 16 fazi - kaže posle meča Kalinić, uz opasku da je možda i dovoljan za miran nastavak takmičenja među 16 najboljih.

- Ne znam još uvek kakva je računica, ali sa nekim drugim rezultatima koji bi nam išli na ruku, možda smo i sa ovom pobedom već sigurni, što nam je bio i cilj pre početka. Možda nismo na glas pričali o tome, ali sigurno da nam je to bila potajna želja i sad se ne zaustavljamo. Idemo dalje, idemo svaku utakmicu da dobijemo, kao i do sada, jer ne znamo drugačije. Znamo samo da igramo jako, uvek.

Zvezda će sa skorom 4/3 naredno kolo Evrolige dočekati ponovo na drugom mestu, iza lidera Olimpijakosa.

- Osećaj je sjajan. Bilo je onih koji su sumnjali u nas i mislim da smo pokazali da možemo da igramo dobru košarku. Sem tog pada u prvoj četvrtini, mislim da smo odigrali dobru utakmicu, tvvrdo, uspeli smo da zaustavimo njihovu fenomenalnu napadačku igru i zato smo i pobedili.

I u situaciji kada nisu dobijali prepoznatljivu energiju sa tribina, igrači Zvezde su bili na visini zadatka. Najvatrenije pristalice crveno-belih nisu prisustvovale meču u "Kombank Areni", nije bilo organizovanog navijanja, ali to nije do te mere uticalo na igru tima Dejana Radonjića da im Neptunas ugrozi pobedu.

- Odali su počast tom momku koji je nastradao u nesećnom slučaju i to je potpuno u redu sa njihove strane, razumemo to u potpunosti - rekao je Kalinić.

Navikli su crveno-beli da igraju u "zapaljivom" ambijentu, u kome sigurno ne bi dopustili Litvancima da režiraju seriju 19:0...

- Ne mogu da kažem da nas je ta atmosfera uspavala pa da smo zbog toga pravili neke greške. Sve je bilo do nas, isto je i kada nas ta atmosfera nosi. Pre svega, mi smo ti koji moramo da nosimo sve to što se događa na parketu i mi smo ti koji na terenu odlučujemo. Ne može publika da dobije meč za nas, niti može da ga izgubi. Naše je da se koncentrišemo na one stavri koje radimo na terenu i da ne zavisimo od tih spoljnih faktora - zaključio je reprezentativac Srbije.

(Foto: MN Press)
Pogledaj vesti o: Partizan,   NBA

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.