Kalajdžić za Vestionline: Spori štoperi Asterasa šansa Partizana

Izvor: Vesti-online.com, 02.Okt.2014, 08:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kalajdžić za Vestionline: Spori štoperi Asterasa šansa Partizana

Iskusni vezista OFI-ja Željko Kalajdžić već punih šest godina bije bitku sa narednim rivalom tima iz Humske ulice na evrosceni i jedan je od najboljih sagovornika na temu kakva "sila" očekuje crno-bele na gostovanju Asterasu.

Štoper Asterasa iz Tripolisa Kalifa Sankare (levo) u duelu sa napadačem Bešiktaša Gokanom Toreom, u prvom susretu Lige Evrope u kojem nije bilo pobednika (1:1)

 

Partizan će u četvrtak da bude na velikom iskušenju. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Duel drugog kola grupne faze Lige Evrope protiv Asterasa u Tripolisu jedini srpski predstavnik na evrosceni iščekuje desetkovan, pošto neće moći da računa na najmanje trojicu standardnih prvotimaca.

 

"Domaćin je definitivno u prednosti, kako zbog domaćeg terena, tako i zato što će Partizan da bude oslabljen neigranjem trojice bitnih igrača. Špic Petar Škuletić je suspendovan, Nikola Drinčić i Darko Brašanac povređeni, a pomenuta trojka je izuzetno važna karika "parnog valjka". Probleme imaju i Vladimir Volkov, Miloš

Ostojić, Branko Ilić... Ipak, daleko od toga da crno-beli nemaju šanse”, počeo je analizu za portal Vestionline Željko Kalajdžić.

  Željko Kalajdžić

Koje su odlike Asterasa?

"Veoma su neugodni. Kod kuće su opasni, žele da se nadigravaju i odlikuje ih odličan vezni red i ubojiti napadači. U sastavu imaju sve same internacionalce, mahom iz Argentine. Imaju tradiciju dovođenja igrača iz Južne Amerike i Španije i gotovo nikad ne greše. Sve su to veoma dobri igrači, o čemu svedoči i činjenica da su konstantno u vrhu grčkog fudbala. Klub je finansijski stabilan, što je vrlo važno”.

 

Odakle preti najveća opasnost po gol Milana Lukača?

"Napadač Heronimo Barales je veoma visok i dominira u skok igri. Opasan je u tom elementu. Takođe, polušpic Pablo Maca je u stanju da napravi razliku, a vezisti Fernando Usero i Huan Manuel Munafo su veoma pouzdani”.

 

Kakve su šanse Partizana za pozitivan rezultat?

"Crno-beli bi morali da iskoriste to što rival ima izuzetno visoke štopere, samim tim i spore. Mislim da Partizan tako može najlakše da ih ugrozi”.

Partizan vredniji od Asterasa!

 

Očekuje li Beograđane pritisak sa tribina?

"Navijači će sigurno da ispune stadion. Biće ih nekoliko hiljada, ali ne krasi ih fanatizam. Partizan bi trebalo da se skoncentriše samo na teren i odigra disciplinovano”, poručio je za kraj prvotimac OFI-ja Željko Kalajdžić.

 

Gatuzo pokrenio crno-bele sa Krita

Legendarni Italijan Đenaro Gatuzo novi je trener OFI-ja.

"S obzirom na to da imamo mlađi sastav nego prošle sezone, mislim da je šest bodova u prvih pet utakmica, uz težak raspored, dobar posao. Imamo novog trenera, legendarnog vezistu Milana Đenara Gatuza, koji ima dobar karakter i pobednički mentalitet. Nadam se da ćemo da ostvarimo zapažen rezultat, kako bih po završetku sezone mogao mirne duše da okačim "kopačke o klin". Imam 36 godina i vreme je da se posvetim porodici i, zašto da ne, trenerskom poslu”, istakao je Kalajdžić, koji je u karijeri branio boje Hajduka sa Liona, Zemuna, Viljareala, Logronjesa, Voždovca, Inčona, Kavale i Platanjasa.

 
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.