KALKULACIJE: Evo kako Partizan može sa drugog mesta u plej-of

Izvor: Kurir, 03.Mar.2015, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KALKULACIJE: Evo kako Partizan može sa drugog mesta u plej-of

Crno-beli u naredna tri meča moraju da pobede, a sigurno je jedino da ne mogu pasti na četvrto mesto i u polufinalu igrati sa Crvenom zvezdom

Do 20. marta košarkaši Partizana će odigrati još tri utakmice u ABA ligi, a u slučaju sve tri pobede mogu da računaju na drugo mesto na tabeli.

U igri je i ostanak na trećoj poziciji i izbegavanje Crvene zvezde u polufinalu plej-ofa ali ni povratak na četvrto mesto na tabeli nije nemoguć.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<
Partizan do kraja ligaškog dela sezone mora da dobije sve tri utakmice a da pritom u Podgorici slavi sa više od 11 poena razlike.

Ovakav scenario, bez obzira na rezultate podgoričkog sastava, omogućio bi Partizanu ulazak u plej-of sa druge pozicije na tabeli a samim tim i prednost domaćeg terena.

Ima i drugih opcija. Mnogo toga zavisiće i od rezultata koje će ostvariti Budućnost i Cedevita do kraja sezone. Budućnost do kraja ligaškog dela sezone dočekuje Krku i Partizan a gostuje Cedeviti, dok zagrebački sastav gostuje Zadru i Solnoku a dočekuje Budućnost.

Jasno je da Budućnost i Cedevita do kraja nemaju lagan posao ali ni Partizan nije u boljoj poziciji. Narednu utakmicu crno-beli igraju protiv mlade i nepredvidive ekipe Mega Leksa koja je u Zagrebu dokazala da može da iznenadi svaku ekipu u ligi.

Budućnost trenutno ima pobedu više u odnosu na Partizan (17/6) i prednost stečenu u međusobnom duelu igranom u Beogradu koji je dobila rezultatom 61:72.

Jasno je da crno-beli nemaju mnogo mesta za manevar jer bi čak i u slučaju dva poraza Budućnosti u naredne dve utakmice o drugom mestu odlučivao meč u "Morači", samo što bi u tom slučaju Partizanu bila dovoljna bilo kakva pobeda (pod uslovom da pre toga savlada Megu i Zadar).
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.