JOŠ JEDNO OBEĆANJE: Ðurić ide iz Partizana šesti put!

Izvor: Kurir, 03.Sep.2014, 07:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JOŠ JEDNO OBEĆANJE: Ðurić ide iz Partizana šesti put!

Prvi čovek kluba iz Humske još jednom poručio da će napustiti čelnu funkciju

Predsednik FK Partizan Dragan Ðurić (60) po šesti put obećao je da će u decembru napustiti mesto prvog čoveka crno-belih, kada mu i ističe mandat!

Proteklih mesec dana raspoloženje u Humskoj nije bilo dobro jer su igrači i zaposleni štrajkovali zbog neisplaćenih plata. Ipak, plasman u grupnu fazu Lige Evrope dosta toga promenio je nabolje, pošto se očekuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << da bude određenog priliva novca, što će olakšati tešku finansijsku situaciju.

Dragan Ðurić ponovio je da se više neće kandidovati za funkciju predsednika te poručio da u decembru odlazi iz kluba, naglasivši da nema nameru da ga kupi.

Teraju ga

S obzirom na njegova obećanja tokom proteklih godina, navijači crno-belih su skeptični povodom najave odlaska i zato na skoro svakoj utakmici skandiraju „Uprava napolje“ i „Ðuriću, odlazi“.

Na mesto v. d. predsednika FK Partizan Dragan Ðurić izabran je 23. jula 2008. godine umesto Tomislava Karadžića, a mandat mu je potvrđen na skupštini kluba u decembru 2009, kada je pobedio Savu Miloševića.

Tokom svog višegodišnjeg mandata ušao je u istoriju fudbalskog kluba kao najuspešniji predsednik pošto je Partizan pod njegovim vođstvom bio prvak Srbije čak šest puta zaredom. Bez obzira na sportske uspehe, Dragan Ðurić nije omiljen lik među navijačima crno-belih.

Zloupotreba položaja

Oni mu najviše zameraju na tome što se ne zna koliki je dug kluba i što je za male pare prodao fudbalske bisere poput Matije Nastasića, Adema Ljajića, Stevana Jovetića, Stefana Savića, Lazara Markovića, Aleksandra Mitrovića... U januaru ove godine uhapšen je pošto je osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja u vezi s privatizacijom Veterinarskog zavoda.

3. septembar 2011.

U decembru će biti dve godine kako sam na čelu Partizana kroz mandat koji mi je poveren krajem 2009. godine. Neću otići odmah, zadatak rukovodstva koje predvodim je da završimo započeti posao, mislim pre svega na reorganizaciju kluba. Nisam od onih koji pate za funkcija.

2. septembar 2014.

Pred nama su tri meseca da skupštinu kluba pripremimo na dostojanstven način, a ko bude imao najbolji program rada, dostojan imena kluba, taj će me naslediti na funkciji s koje sigurno odlazim.

2. jun 2014.

Neću se ponovo kandidovati, u decembru mi ističe mandat. Treba uvesti nove mlade, novu energiju. Nisam čuo da će me naslediti Dejan Bodiroga, ne znam za to. Ni Zečević neće da se vrati, a ja nikada nisam bio njegov čovek.

18. februar 2014.

Nisam podneo ostavku, samo u narednih pet-šest meseci neću moći da budem prisutan u klubu u onoj meri u kojoj sam bio prethodnih šest godina. Ovlašćenja sam preneo na potpredsednike, a ja ću raditi koliko mogu.

13. januar 2014.

Izborna skupština je u decembru, tada ćemo sesti i razgovarati kako bismo pronašli najbolje rešenje... U ovom trenutku nije mi ideja da ostanem u Partizanu. Međutim, ima vremena da se razgovara o tome ko će biti naslednik.

24. jun 2011.

Ne planiram još dugo da ostanem na čelu Partizana. Neću otići odmah, zadatak rukovodstva koje predvodim jeste da završimo započeti posao, mislim pre svega na reorganizaciju, a želja je da se još jednom igramo Ligu šampiona.

Povratak

BABOVIĆ U

PARTIZANU?

Nekadašnji kapiten crno-belih Stefan Babović u nastavku sezone najverovatnije će nositi dres kluba u kojem je ponikao. Prema poslednjim informacijama, Babović je bio na pragu potpisa s Partizanom, ali nije bilo i zvanične potvrde. Prethodnih dana u medijima se spekulisalo na ovu temu, uz informaciju da su svi detalji s fudbalerom dogovoreni, ali da deo uprave koči konačan potpis.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.