Italijani oduševljeni Ljajićem!

Izvor: Sportske.net, 05.Sep.2015, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italijani oduševljeni Ljajićem!

Mediji na Apeninima hvale igru Ljajića protiv Jermenije i navode da će biti veliko pojačanje za Inter!

Adem Ljajić je odigrao svoj najbolji meč za Srbiju protiv Jermena, u italijanskim medijima navode da je delovao veoma dobro, a navijači Intera se nadaju da će u istom stilu nastaviti i u dresu njihovog kluba.

Nekadašnji fudbaler Partizana je bio tek treća opcija direktora Ausilija, pre njega Inter je želeo Edera iz Sampdorije ili Perotija iz Đenove, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << ali se može ispostaviti da je Ljajić bolji izbor.

Analize pokazuju da je mnogo univerzalniji od pomenute dvojice igrača i da upravo zahvaljujući tome može mnogo da pomogne timu.

U formaciji 4-3-1-2, on bi mogao da bude "trekvartista" odnosno ofanzivni vezni, iza Ikardija i Perišića.

U formaciji 4-3-3, konkuriše za mesto na oba boka, Garsija ga je gurao desno, u Srbiji je igrao levo,

U formaciji sa jednim napadačem, 4-2-3-1, Ljajić osim po boku može da menja i Jovetića i igra odmah iza Ikardija, a nije mu strano ni da bude drugi napadač, bilo sa Ikardijem, bilo sa Jovetićem.

To bi moglo da ga učini dragocenim za Manćinija koji voli takve igrače i sigurno da, ako bude igrao standardno, od toga bi i reprezentacija Srbije mogla da ima velike koristi.

Često se zaboravlja da Ljajić nije večiti talenat, prošle godine je bio najbolji igrač Rome, a iz kluba je otišao jedino što Roma ne zna šta će sa Iturbeom koga su platili 30 miliona evra i Žervinjom koji je zahtevima upropastio transfer u Katar.

Ljajić bi za Inter trebalo da debituje protiv bivšeg trenera Mihajlovića, koji ga je eliminisao i iz reprezentacije, narednog vikenda u milanskom derbiju.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.