Igokea pobedila Partizan u Laktašima

Izvor: Studio B, 10.Okt.2015, 21:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Igokea pobedila Partizan u Laktašima

Košarkaši Igokee pobedili su večeras na svom terenu ekipu Partizana sa 71:64 (11:13, 21:25, 21:12, 18:14) u četvrtom kolu ABA lige.

Košarkaši Igokee pobedili su večeras na svom terenu ekipu Partizana sa 71:64 (11:13, 21:25, 21:12, 18:14) u četvrtom kolu ABA lige.

Igokea je do trećeg uzastopnog trijumfa u šampionatu došla posle preokreta i bolje igre u drugom poluvremenu.

Partizan je dugo >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << vodio u dvorani u Laktašima, imao i 10 poena viška, ali nije uspeo da zadrži prednost.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su bivši igrači Crvene zvezde Vuk Radivojević i Ivan Radenović sa po 12 poena, poen manje postigao je Aleksandar Ćapin, dok je dvocifren učinak imao i Miloš Komatina (10).

U timu crno-belih, koji su ostali na skoru 1-3, ubedljivo najbolji bio je Petar Aranitović sa 24 poena.

U narednom meču Partizan u utorak dočekuje Sutjesku, dok Igokea gostuje ekipi MZT-a u Skoplju.

 

Božić: Ponovio nam se Metalac

 

Trener košarkaša Partizana Petar Božić izjavio je da se njegovom timu ponovio scenario iz prve utakmici ove sezone protiv Metalca u Valjevu.

"Čestitam Igokei na zasluženoj pobedi. U prvom poluvremenu smo nametnuli svoj ritam igre, bili angažovani i imali potpunu kontrolu. Iz polutranzicije i tranzicije smo imali dosta rešenja, ali smo posle toga stali sa svim stvarima koje su nam donele prednost", rekao je Božić za sajt takmičenja.

Crno-beli su dugo kontrolisali rezultat u Laktašima, imali igru i rezultat, ali su od sredine treće četvrtine potpuno pali, posebno u fazi napada, što je domaćin znao da kazni.

"U završnici nam je nedostajalo malo iskustva. Ponovo smo imali neke prazne minute, javljaju se greške koje ne smemo da pravimo, ali moram reći da smo imali i dobrih momenata na ovom meču", dodao je Bozić

Trener Igokee Željko Lukajić izjavio je da je zadovoljan igrom i rezultatima njegovog tima na startu sezone.

"Jako je bitno da smo dobili utakmicu, otvorili smo sezonu nestvarno za nas dobijajući utakmice iz srca, borbe i želje. Cela dvorana je navijala i prvi put Partizan nije imao tu vrstu prednosti kao da igra na domaćem parketu što znači da počinjemo da budemo i simpatični i da je vidljivo da radimo jednu dobru stvar", rekao je Lukajić.

On je ocenio da utakmica protiv Partizana nije bila kvalitetna, ali i da su ljubitelji košarke mogli da uživaju u brojnim dobrim potezima igrača.

"Bilo je i dosta grešaka, ali u ovom stanju u kojem se svi nalaze, na početku formiranja timova, u ovako zgusnutom rasporedu zaista je teško očekivati tečniju igru. Za nas je najbitnije da smo dobili utakmicu, a već sutra se pakujemo i okrećemo narednom protivniku. Nemamo vremena, moramo ovo što pre da zaboravimo", poručio je Lukajić.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.