ISTORIJA Prva pobede Mege nad Partizanom

Izvor: Blic, 04.Okt.2015, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ISTORIJA Prva pobede Mege nad Partizanom

U meču 2. kola ABA lige, ekipa Mega Leksa nadigrala je indisponirani Partizan 76:59 (18:11, 18:19, 17:18, 23:11)

Timoti Luvavu je gotovo sam nadigrao Partizan. Mladi Francuz je večeras radio sve na terenu. Zakucavao je, pogađao za tri poena, skako i tako odveo svoj tim do trijumfa.

Mlada ekipa crno-belih je bila više nego smušena. Momci iz Humske su potpuno nadskočeni. Izbranici Petra Božića >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nisu uspevali ni da pogode šuteve sa distance.

Dok u odbrani gosti nisu imali rešenje za rafalnu paljbu Mege. Na svaki pokušaj Partizana da se približi tim Dejana Milojevića odgovorio je koševima sa distance.

Mega je prvi put u istoriji pobedila tim iz Humske u zvaničnim utakmicama.

Petar Božić će još morati da čeka na prvenac u trenerskoj karijeri.

Četvrta deonice: Luvavu odbio svaki napad Partizana za prvi trijumf Mege

I ovaj period igre počeo je sa pet vezanih poena Partizana. Međutim, Mega je vrlo brzo odgovorila preko večeras svemoćnog Luvavua za 59:53.

Partizan nije postigao koš četiri minuta.

Luvavu je nastavio u velikom stilu ubacio je svoj 24. koš za prednost domaćih od sedam poena. Nova trojka raspucanog Francuza odvela je Mega na korak od trijumfa.

U četvrtoj deonici Partizan nije mogao da postigne koš, tako da su domaći imali otvoren put do pobede. Nakon nove trojke Jaramaza pitanje pobednika je bilo rešeno. Sjajni plej je još jednom pocepao mrežicu za konačnih 76:59.

Treća četvrtina: Mega sjajno skače, Cvetković drži Partizan u igri

Ni jedni ni dugi nisu bili napadački raspoloženi na startu drugog poluvremena.

Dobra tranzicija u napadu Partizana omogućila je Čedomiru Vitkovicu da pogodi trojku iz ugla.

Istom merom je uzvratio Nikolić za 41:35. I u ovih 10 minuta susreta crno-beli su se mučili sa prenosom lopte. Cvetković i Magdevski su imali mnogo problema da organizuju napade. Nakon koša Đumića na semaforu je stajalo - 43:37.

Prava Majsotrija Danila Nikolića i poeni uz faul odveli su Megu na plus devet. Na trojku Cvetkovića, Luvavu je imao spreman odgovor - 49:42.

Mega je potpuno nadskočila Partizan, tim iz Humske nije mogao da uhvati loptu ispod svog koša. U samoj završnici Timoti Luvavu je sjajno zakucao za svoj 18 poen.

Tačku na treću deonicu stavio je Cvetković svojom trećom trojkom i to ponovo uz zvuk sirene - 53:48.

Druga četvrtina: Janković i Luvavu muče Partizan

Partizan je odlično otvorio drugu deonicu. Trojka Milutinovića pa onda poeni Marinkovića nakon nesportske lične greške doneli su gostima izjednačenje - 18:18. Nikola Janković je vezao lagana četiri poena za novu prednost Mege - 22:18.

U trećem minutu druge deonice, klupa crno-belih je zaradila tehničku grešku. Luvavu je nastavio tamo gde je stao na startu meča. Nova trojka (treća) Francuza donela je timu Dejana Milojevića plus sedam.

I tokom druge deonice se igralo u serijama. Mega je dala vezanih devet poena za 27:18. Na poene Marinkovića, Janković je imao spreman odgovor. Nakon šest minuta druge deonice ekipa iz Humske je imala čak devet izgubljenih lopti.

Za razliku od domaćih, šut sa distance nikako nije služio Partizan. Iz devet pokušaja crno-beli su ubacili samo dve trojke. Uz zvuk sirene Aleksandar Cvetković je pogodio treću trojku za konačnih 36:30.

Tokom druge deonice navijači Partizana skandirali su bivšem treneru Dušku Vujoševiću.

Navijanje "grobara" u Sremskoj Mitrovici, posle prve četvrtine Mega Leks - Partizan 18:11

A video posted by Blicsport (@blicsport) on Oct 4, 2015 at 8:28am PDT

Prva četvrtina: Rafalna paljba Mege, Partizan došao do daha

Mega je odlično otvorila meč! Rafalna paljba domaćih naterala je Petra Božića da već posle nekoliko minuta zatraži minut odmora.

Ređale su se trojke Jaramaza, Luvavua i Aranitovića za laganih 9:0. Gosti su svoje prve poene postiigli preko Đumića u trećem minutu meča. Mega je nastavila u sjajnom ritmu. Luvavu je nanizao još pet poena za 14:2. Crno-beli na startu nisu znali gde se nalaze... Nije bilo načina da pronađu put do koša rivala.

Nakon pet minuta igre na semaforu je stajalo 16:2. Izabranici Dejana Milojevića su za tri poena šutirala fantastičnih 4/4.

Crno-beli su sa linije penala (Perović i Magdevski) smanjili prednost rivala na 16:6. Kako je vreme prolazilo gosti su se lagano vraćali. Marinković je vezao pet poena za 16:11, dok je crnu seriju Mege (pet minuta bez koša) poenima prekinuo Samardžiski za konačnih 18:11.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Crno-beli košarkaši bez rođendanskog poklona: Luvavu nerešiva enigma za Božićev Partizan

Izvor: MozzartSport.com, 04.Okt.2015

Beograđani poraženi u Sremskoj Mitrovici s 59:76..Imali su priliku košarkaši Partizana da pobedom časte sve navijače na dan kada sportsko društvo Partizan slavi 70 godina postojanja, ali nisu uspeli! Crno-beli su poraženi na gostovanju Mega Leksu 59:76 (11:18, 19:18, 18:17, 11:23), a najefikasniji...

Nastavak na MozzartSport.com...

Ko je momak koji je "uništio" Partizan?

Izvor: Vesti-online.com, 05.Okt.2015, 18:11

Povreda Radeta Zagorca iznedrila je novog heroja Mega Leksa. Njegovo ime je Timote Luvavu. Dvadesetogodišnji Francuz je sa 27 poena predvodio četu Dejana Milojevića do prvog trijumfa u ABA ligi ostvarenog protiv Partizana(76:59)...- Ponosam sam na tu našu utakmicu. Pored problema sa povredama, odigrali...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.