I tikva je pukla: Najteži poraz Partizana u istoriji na domaćem terenu (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 25.Okt.2014, 00:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I tikva je pukla: Najteži poraz Partizana u istoriji na domaćem terenu (VIDEO)

Pre Bešiktaša samo dve ekipe ispalile su četiri hica u Humskoj 1, ali Makabi iz Petah Tikve ostaje rekorder po broju datih golova, jer je 2005. slavio sa 5:2

Nekada su velikani padali na teme - sad je zavladalo drugo vreme. Za razliku od mečeva sa moćnim Realom (3:0), Mančester junajtedom (2:0) ili Romom (4:2) koji svojevremeno nisu znali šta ih je snašlo u Humskoj 1, Partizanov stadion sad liči >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << na mesto na kome čak i timovi koji nisu vrhunska klasa drže lekcije. Toliko bolne po crno-bele da je, na primer, Bešiktaš, naneo Parnom valjku najteži poraz u istoriji na domaćem terenu, u 69 godina dugoj istoriji.



Niko pre tima iz Istanbula nije slavio na Topčiderskom brdu sa 4:0, tako da je na meču trećeg kola Lige Evrope postavljen novi negativan rekord kluba. Tim je sa liste najvećih katastrofa potisnut i debakl od Makabija iz Petah Tikve, kad je izraleski klub dao čak pet golova u revanšu prvog kola UEFA kupa 2005. Ali na istom meču Partizan je makar uspeo da postigna dva gola, doduše, nedovoljna da prođe dalje.

Ovo nije prvi put u istoriji da crno-beli primaj četiri gola na svom stadionu. U sezoni 1962/1963. porazio ih je sofijski CSKA u prvom kolu tadašnjeg Kupa šampiona (4:1)...



A istim rezultatom u zimu 2006. francuski Okser slavio je sa 4:1 u grupnoj fazi tadašnjeg UEFA kupa.



Crno-veče izabranika Marka Nikolića upotpunila je činjenica da su gol-razlikom i dalje jedna od ekipa koja nije dala gol u ovosezonskom izdanjuu Lige Evrope (uz Helsinki, Sent Etjen, Dnjepar i Slovan).

(FOTO: Star sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.