HUMANO: Evo GDE SU fudbaleri Partizana PROVELI slobodno vreme (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jan.2017, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HUMANO: Evo GDE SU fudbaleri Partizana PROVELI slobodno vreme (FOTO)

Gestom oduševili prisutne.

Partizanov trio u sastavu: Marko Janković, Bojan Ostojić i Nikola Milenković, posetio je dečije odeljenje za Onkologiju u Tiršovoj ulici. Prvotimci crno-belih podelili su poklone mališanima i ulepšali im Novogodišnje i Božićne praznike.

- Hrabrost, odlučnost i borbenost neophodno je da pokažemo u svakom trenutku. Zato je za svakog sportistu potrebno da nas služi zdravlje, a u ovom trenutku ubeđen sam da od >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mališana i tinejdžera sa onkološkog odeljenja, nema većih junaka. Uvek su nasmejani i motivisaniji od nas, umeju da cene svaki trenutak, dok mi u vreme svakodnevnice zaboravljamo na to. Radujem se što smo ovde, kako bismo preneli poruku građanima da cene svaki sekund života i da ne zaborave, zdravlje je najvažnije – poručio je Janković.

Igrači srpskog viceprvaka, poklonili su deci dukseve i rančeve, sa obeležjima Partizana, bojanke, tempere, šolje, igru Čoveče ne ljuti se, Lego kocke, kao i ostale društvene igrice.

- Želimo da svaka naša poseta prihvatilištu ili ustanovama navede ostale da treba da budu humani, da misle ne samo na najbliže, već na sve one kojima mogu da pomognu. Sportisti moraju da budu primer svima, sa saigračima iz kluba pomažemo koliko smo u mogućnosti, daleko od oka kamera, ali budući da smo prvotimci Partizana i uzor deci, smatramo da im na ovaj način pružamo dobar primer u odrastanju i vaspitanju, da budu ljudi pre svega – dodao je Bojan Ostojić.

Nikola Bleki Milenković, prvi put se našao u situaciji da poseti Dečiju kliniku u Tiršovoj.

- Vraćamo sa našim svakodnevnim obavezama: školi, fakultetu, treningu, zaboravljajući da se bolest kao što je kancer može desiti svakom, bez izuzetka. Uvek pomislimo, ma neće mene, ali nije tako. Zato je važno da podižemo svest o preventivi, ranoj dijagnostici i učinimo sve da zdravim načinom života donekle umanjimo mogućnost njegovog pojavljivanja. Nažalost, sve drugo nije u našoj moći, osim da mi kao Partizan ukažemo na neophodnost preventive – zaključio je Milenković.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.