Gordon stiže u pravo vreme, Hečer potonuo, Partizan izgubio drugo mesto!

Izvor: Sportske.net, 18.Jan.2017, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gordon stiže u pravo vreme, Hečer ''potonuo'', Partizan izgubio drugo mesto!

Partizan nije uspeo, AEK preuzeo drugo mesto na tabeli Grupe E kolo pre kraja prve faze FIBA Lige šampiona, pa će crno-beli najverovatnije morati težim putem u nastavku takmičenja.

Kako smo i navikli od Partizana ove sezone, ekipa Aleksandra Džikića priredila nam je još jednu uzbudljivu predstavu u dvorani ''Aleksandar Nikolić''.

Borili su se crno-beli kao lavovi, ponovo su bili značajno oslabljeni, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << ali na kraju 69:65 u korist ekipe AEK-a.


Od samog početka meča gosti iz Atine nametnuli su se odličnim šutem za tri poena. Vrlo brzo su vezali četiri trojke, za vođstvo od 12:4, dok je plejmejker Partizana Vilijam Hečer već tada pokazao da ni večeras neće imati svoje šutersko veče.

Kada se tome doda da su košarkaši AEK-a nastavili sa ''dalekometnom paljbom'', a crno-beli promašili i nekoliko zicera pred protivničkim košem, jasno je zbog čega je na poluvremenu rezultat bio 41:33 u korist gostiju.

Prvo poluvreme obeležio je i jedan pekid zbog kvara sirene koja je jedva ugašena tokom prve četvrtine, ali i verbalni, umalo i fizički sukob Mihajla Andrića i Elonua. I trener Partizana Aleksandar Džikić dobio je tehničku grešku zbog protesta u prvom poluvremenu, a ova tenzija i ne čudi imajući u vidu važnost meča.

Treću četvrtinu obeležio je pravi ''trojkaški obračun''. Gosti su ovaj deo igre otvorili onako kako su i igrali u najvećem delu meča - odličnim šutem za tri poena.

Ubrzo su stigli do ''plus 14'' - 47:33, a onda je i Partizan počeo da se budi i uzvraća.

Posle 53:41 u korist gostiju, krenula je serija Partizana od 8:0 i crno-beli su za kratko vreme uspeli da uhvate priključak.

Međutim, ono što je i dalje bio veliki razlog za brigu, jeste to što je Vilijam Hečer ređao promašaj za promašajem...

U poslednju četvrtinu ušlo se minimalnim vođstvom AEK-a od 55:53 i tek od tada počela je prava igra nerava. I jedni i drugi su postajali sve nervozniji, uz to su i sudije dopustile ošriju igru, pa je bilo i sve više nesigurnosti u napadu, na obe strane.

Gosti su na dva minuta pre kraja imali tri poena razlike - 62:59, a iako im je dugo ''disao za vratom'', Partizan nikako nije uspevao da pređe u vođstvo.

Na 1:53, Novica Veličković pogađa samo prvo slobodno bacanje, ali crno-beli osvajaju loptu.

Međutim, Hečer je ponovo neprecizan u šutu za tri poena (0/6 za tri), što na drugoj strani kažnjava Ukić za 65:60 u korist Atinjana.

Veličković opet sa penala smanjuje na 65:62, na minut pre kraja meča...

Gosti potom pentiraju, vraćaju pet poena razlike, a posle promašaja Birčevića, postalo je jasno da od preokreta neće biti ništa.

Larencakis je sa 14 poena (trojke 3/3) bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi, a pratili su ga Ukić sa 13 i Mekgrat sa 11 poena.

Partizan su predvodili Birčević sa 16 i Veličković sa 13 poena, a Hečer je za 27 minuta na terenu imao šut iz igre 2/15 (2/9 za dva, 0/6 za tri, 4/6 sa penala) i meč je završio sa ukupno 8 poena.

Očigledno, novajlija Džamont Gordon stiže u pravo vreme...

Posle ovakvog epiloga, AEK, Partizan i Ludvigsburg imaju po osam pobeda i pet poraza, na deobi drugog mesta, iza vodećeg Bešiktaša, ali je u tom krugu najbolji AEK, koji u ovom trenutku zauzima drugo, a Partizan treću poziciju.

U poslednjem kolu prve faze takmičenja, Partizan gostuje italijanskom Sasariju, Ludvigsburg Bešiktašu, a AEK dočekuje Zelenu Goru, koja je večeras na svom terenu izgubila od Šarlroa sa 86:83 posle produžetka.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
Pogledaj vesti o: Film Beli lavovi

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FIBA LIGA ŠAMPIONA: Nova drama Partizana i na kraju poraz od AEK-a

Izvor: HotSport.rs, 18.Jan.2017

U 13. kolu ‘E’ grupe FIBA Lige šampiona Partizan je u svom Pioniru poražen od AEK-a 69:65, čime je čini se izgubio bitku za drugo mesto.. . Bila je to nova drama u kojoj su Grci vodili od samog početka meča pa do kraja. Imali su Atinjani i 14 poena razlike, ali se Partizan vratio, imao egal...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.