Gašić otvorio halu za proizvodnju čaura u Prvom partizanu

Izvor: Studio B, 22.Dec.2014, 13:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gašić otvorio halu za proizvodnju čaura u "Prvom partizanu"

Ministar odbrane Bratislav Gašić otvorio je danas novi pogon za proizvodnju čaura u užičkom "Prvom partizanu", u koji je ova fabrika municije uložila 3,7 miliona evra.

"Puštanje u rad ovog pogona, površine 10 hiljada kvadratnih metara u kome se izrađuju čaure kalibra do 12,7 milimetara, omogućilo je izmeštanje dela opreme iz podzemnog objekta, čime su ostvareni humaniji uslovi za rad i povećana bezbednost zaposlenih, uz smanjenje troškova poslovanja za sedan miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << dinara mesečno i uposleno novih 300 radnika", rekao je Gašić.

On je najavio i da će početkom naredne godine ovaj pogon biti opremljen i novom mašinom iz Švajcarske, vrednom 4,5 miliona evra, a do 2016. godine biće završena fabrika u Trešnjici, čime će biti kompletno završen investicioni proces vredan 30 miliona evra.

Gašić je izjavio i da će početkom naredne godine "Prvi partizan" imati 1.100 radnika koji su u stalnom radnom odnosu, čime će se prekinuti dugogodišnja praksa angažovanja većine radnika po osnovu ugovora o delu na određeno vreme.

On je naglasio i da će država pružiti maksimalnu pomoć namenskoj industriji u narednoj godini.

"Uspeli smo da iz ruku tajkuna izvučemo "Srpsku banku" i "Vojni servis", koji je bio uništen nenamenskim trošenjem sredstava i davanjem kredita. "Srpska banka" će biti od sada samo banka sedam fabrika namenske industrije Srbije", istakao je Gašić.

Komentarišući nedavni izbor novog/starog generalnog direktora Prvog partizana Dobrosava Andrića, posle skoro godinu dana od raspisivanja prvog konkursa, Gašić je naglasio, osvrćući se i na poslednja dešavanja u "Zastava oružju", da Ministarstvo odbrane donosi odluke u interesu radnika i da niko državu ne može ucenjivati po tom pitanju.

"Zastava oružje" je najveći poreski dužnik državi od svih namenskih industrija. Njihove poreske obaveze višestruko prevazilaze ukupnu vrednost kapitala fabrike i valjda je normalno da bivši direktor Rade Gromović, koji je u proteklih osam godina loše poslovao, bude sklonjen sa tog mesta", rekao je Gašić.

On je naglasio i da je Gromoviću ponuđeno da ostane u menadžerskom timu kao izvršni direktor zbog kontinuiteta potpisanih ugovora.

Gašić je na protivljenje Sindikata protiv postavljanja novog direktora odgovorio da konkurs koji je raspisan pre dva meseca još traje.

"Čovek koji se pominje kao favorit jeste vojni penzioner koji je 17 godina proveo u "Zastavi oružju" i dugogodišnji je direktor Vojnog-remontnog zavoda, koji dobro poznaje namensku industriju", rekao je Gašić.

Ministar odbrane istakao je da je u Srbiji postala praksa da se sve pokuša da dobije kroz ucene i pritisak, što se ne može tolerisati i dozvoliti.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gašić u „Prvom partizanu“: Sve oružare čeka posao „za stalno“

Izvor: Blic, 22.Dec.2014

Ministar odbrane Bratislav Gašić juče je u fabrici namenske industrije “Prvi partizan” u Užicu otvorio novi proizvodni pogon, površine 10.000 kvadrata u kome će se praviti čaura za pištoljsku i puščanu municiju...Novi pogon nikao je u kompleksu fabrike, na mestu gde se nalazila zgrada propale...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.