Gašić: Budućnost zasluženo, ali...

Izvor: Mondo, 21.Dec.2014, 23:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gašić: Budućnost zasluženo, ali...

Pomoćnik Duška Vujoševića ponovio je da su u Partizanu nezadovoljni načinom delegiranja sudija u ABA ligi. "Ući ćemo u plej-of, budite sigurni u to".

Foto: FoNet/Božidar Petrović

Partizan je izgubio i drugi uzastopni meč bez suspendovanog šefa stručnog štaba Duška Vujoševića (predstoji mu još jedan), nakon čega su mu opale šanse da se domogne četvrtog mesta na tabeli i na proleće ostane u konkurenciji za plasman u Evroligu.

Budućnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je u Pioniru slavila rezultatom 72:61, a derbi 13. kola ABA lige ostaće u sećanju i po otvorenim izlivima nezadovoljstva suđenjem - od strane igrača, navijača i trenera crno-belih, koji je pre svega čestitao gostima.

"Čestitam Budućnosti na pobedi. Mislim da dobar deo utakmice nismo adekvatno odgovorili na njihovu agresivnu i čvrstu igru u odbrani, što im je donelo veliko samopouzdanje. Imali su kontrolu skoka, davali su lake poene i one na kraju napada. Bili smo u poziciji da non-stop nešto jurimo, a to je protiv Budućnosti vrlo teško", rekao je Gašić.

Partizan je krajem treće i početkom četvrte četvrtine uhvatio priključak, nakon što je gubio i sa 17 poena razlike.

"Nismo imali mirnoće i strpljenja da uvedemo utakmicu u nešto mnogo neizvesnije".

"Nisam zadovoljan kako smo izgledali većim delom utakmice. Za pohvalu su agresivnost i čvrstina u odbrani, ali smo u tim trenucima već bili opterećeni ličnim greškama i bilo je teško da održimo taj nivo pritiska".

Prvi Vujoševićev asistent podsetio je na odsustvo Gagića i Murića, kao i nastup Pavlovića uprkos tome što nije bio 100 odsto spreman.

Zatim je uputio kritiku ABA ligi i sudijama (u prethodnom periodu su se istim povodom bunili i Duško Vujošević i sportski direktor Dragan Todorić), ponovo naglasivši da je Budućnost pobedila jer je bolje igrala.

"Ne spadam u grupu ljudi koja mnogo komentariše sudijske odluke... Mene nikad nije ni zanimalo ko sudi, ali mislim da bi neko trebalo da se dobro zamisli i da povede računa kada je u pitanju način delegiranja za utakmice našeg kluba".

"Voleo bih da Partizan ima ovakvo suđenje na strani... Ne tražim pomoć, ni opravdanje, igrali smo loše, ali ne želimo da se na jednoj utakmici borimo sa svojim greškama, protivničkim igračima i sudijama. To ni mnogo jači tim od ovog ne bi izdržao... Ovo večeras apsolutno nema dodirnih tačaka sa nečim što iole zadire u korektnost".

"Borićemo se do kraja, pokušaćemo da dođemo do optimalne forme i plej-ofa, a ući ćemo u plej-of, budite sigurni u to", poručio je na kraju Velimir Gašić.

Dragan Milosavljević, koji je na terenu burno protestovao na neke odluke arbitara, novinarima je rekao da je Budućnost apsolutno zasluženo pobedila.

"Od početka su delovali čvrsto u odbrani, pogađali su trojke, kontrolisali meč i u celini zaista dobro odigrali. Mi smo tek u drugom poluvremenu pokazali reakciju, ali tada je bilo kasno. Izgubili smo jako važan meč, moramo da se uspravimo što pre".

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.