Fleke i žutilo na stadionu u Humskoj 1, a trava menjana pre četiri meseca: Biće bolje čim počne vegetacija

Izvor: MozzartSport.com, 27.Feb.2015, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fleke i žutilo na stadionu u Humskoj 1, a trava menjana pre četiri meseca: Biće bolje čim počne vegetacija

„Teren je neravan, tvrd i pogoduje ekipi koja želi da se brani“, kaže trener Nikolić, a direktor stadiona Aleksandar Stepanović poručuje da će optimalni uslovi biti do utakmice sa Radom

U nizu nelogičnosti koje mesecima prate Partizan pojavila se još jedna. Teren stadiona u Humskoj 1 je „požuteo“ (ali ne od muke, kako su pojedini navijači pomislili zbog loše igre protiv Voždovca), na njemu su jasno >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << uočljive „fleke“, stekao se utisak da je na pojedinim mestima „džombast“... U u najmanju ruku čudno, ako se zna da je travnata podloga promenjena sredinom oktobra, zahvaljujući donaciji Fudbalskog saveza Srbije.

Otuda i nezadovoljstvo Marka Nikolića...

Teren je u lošem stanju. Neravan je, tvrd i pogoduje ekipi koja želi da se brani. Mada, to ne može da bude alibi za 3:3 protiv Voždovca“, kaže trener crno-belih i dodaje da su tokom sedmice preduzete radnje koja bi podlogu trebalo da dovedu u optimalno stanje.

O čemu je reč i kako je moguće da teren u Humskoj 1 izgleda dijametralno suprotno u odnosu na onaj kad se igrao večiti derbi (18. oktobra), MOZZART Sport pita Aleksandar Stepanovića, dugogodišnjeg direktora stadiona Partizan.

Problem je u tome što su novom terenu potrebna tri do četiri servisa da bi se doveo u u stanje koje zahteva normalno odigravanje utakmice. Posao je trebalo da uradimo krajem jesenjem sezone, ali nismo. Iz dva razloga. Prvi: nismo imali finansijskih sredstava, jer sve što bi trebalo da se radi - košta. A drugi: posle utakmice sa Asterasom počelo je loše vreme, padavine, kiša i sneg, koji nisu dozvolili da mašine izađu na lice mesta. Tačnije, moglo je da se radi, ali ne bi bilo efekta“, uzvraća Stepanović.

Crno-beli u subotu od 17 časova igraju protiv niškog Radničkog, međutim, na „doterani“ terenu - gde bi do izražaja trebalo da dođe pas igra - Saša Ilić i saigrači će tek za dve sedmice, protiv Rada, 14. marta.

Teren na našem stadionu postaće zelen čim počne vegetacija. A to je za sedam do deset dana. U međuvremenu ćemo odraditi posao koji nismo zimus, kasnilo se i sa bacanjem đubriva, biće pokošen kako valja, tako da sa te strane naši fudbaleri neće imati smetnje“, rekao je Stepanović.

PARTIZAN NIJE RADIO DRENAŽU TERENA 23 GODINE

U razgovoru za MOZZART Sport Aleksandar Stepanović otkrio je još jedan detalj koji zaslužuje pažnju.

Kad je jesenas izvršena zamena travnate podloge na stadionu, nje urađena i drenaža, već su samo ubačene priskalice za vodu. Inače, poslednja drenaža terena vrđena je još 1992. godine, a vek trajanja jedne je 20 godina“, jasan je u poruci direktor stadiona Partizana, pa je sad na potezu rukovodstvo kluba, koje bi trebalo da obezbedi sredstva i za ovu investicuiju.

(FOTO: Star sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.