Dunav presušio, Partizan u polufinalu, Andrić kao iz puške! Ozbiljna uloga i dabl-dabl nadarenog Tanaskovića

Izvor: MozzartSport.com, 17.Feb.2017, 22:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dunav presušio, Partizan u polufinalu, Andrić kao iz puške! Ozbiljna uloga i dabl-dabl nadarenog Tanaskovića

Trener Čanak iskoristio priliku da veću minutažu pruži mladom Nikoli Tanaskoviću, koji je ukazano poverenje kvalitetno iskoristio - 80:60

(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Niša)

Poznati su svi učesnici, a i parovi polufinala Kupa Radivoja Koraća. To su Crvena zvezda i FMP, odnosno Partizan i Mega Leks.

U poslednjoj utakmici četvrtfinala >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Parni valjak je rutinski i ubedljivo savladao Dunav iz Starih Banovaca rezultatom 80:60 (18:18, 23:5, 23:20, 16:17) i tako zakazao reprizu prošlogodišnje finalne bitke za Žućkovu levice.

Poseban utisak ostavio je talentovani krilni košarkaš iz klupske škole Partizana Nikola Tanasković, koji je ukazanu šansu kvalitetno iskoristio. Za 26 minuta na parketu imao je 10 poena i 11 skokova!

Crno-beli nisu mnogo gubili vreme, već su pitanje pobednika rešili već posle prvog poluvremena, kada je rezultat bio 41:23. U odsustvu trenera Aleksandra Džikića, ali i plejmejkera Vila Hečera, te i Frenka Robinsona, strateg Nenad Čanak odlučio se za varijantu u kojoj je iskoristio visinsku, ali i fizičku prednost u odnosu na protivnika i napao ga iz reketa. Tako je Partizan samo u prvom delu izvukao čak 26 koševa unutar linija blizu koša, a najveća pretnja bili su Đorđe Majstorović i Uroš Luković, gotovo nezaustavljivi za centre Dunava Branka Kavurina i Nikolu Vukovića. Partizan je tako napravio seriju 16:3 za nešto manje od sedam minuta u drugom kvartalu i snažnom, kombinovanom odbranom, naterala igrače Dunava na samo pet ubačenih koševa za ceo drugi kvartal.

Upravo iz tog razloga stanje na semaforu drastično se promenilo. Posle 18:18 sa kraja prve četvrtine Partizan je otišao na gotovo nedostižnih 41:23, što je praktično bio kraj svih nada za tim iz Starih Banovaca, ali i njihove bučne navijače. Tačnije, njih oko 300, koji su u četiri autobusa i sa oko 20 automobila stigli u nišku tvrđavu.

Bez obzira na konačni rezultat i ubedljiv trijumf Partizana, izabranici Mitra Ašćerića mogu da budu izuzetno ponosni. Jer, u utakmici gde se nije očekivao veliki otpor ekipe iz Košarkaške lige Srbije, upravo su igrači Dunava napravili suprotno. Muški, do koske su se borili sa Parnim valjkom u prvom kvartalu i istu završili nerešenim rezultatom, a veliku odgovornost na sebe preuzeo je odlični plejmejker Vuk Malidžan.

Ali, kako je vreme odmicalo postajalo je sve evidentnije da plavo-belima ponestajalo snage. Jer, osim što su morali da se nose sa fizički snažnijim protivnicima, ozbiljno snažan zonski presing po celom terenu iscrpljivao je igrače Dunava i iz njih izvlačilo i poslednji atom snage. Što je značajno uticalo i na procente šuta. Pre svega za tri (4/26), a onda i za dva poena (17:45)

Imao je jedan kratak nalet Dunav na startu drugog poluvremena, kada je preko Lazara Zorčića i Nemanje Nenadića umanjen zaostatak na trinaest poena (48:35). Ali, Partizan je brzo uzvratio istom merom minijaturom Mihajla Andrića i serijom 7:0 uvećao prednost na tada maksimalnih 20 koševa.

Od tog trenutka, pa sve do kraja utakmice Partizan je rutinski odradio posao i priveo utakmicu mirnom kraju. Trener Čanak je iskoristio priliku da maksimalno rastereti kapitena Novicu Veličkovića, kao i Đorđa Majstorovića i Vanju Marinkovića, pa je minutažu rasporedio među svim igračima na klupi, osim Džamonta Gordona.

Najefikasniji u Partizanu bio je Andrić sa 17 poena (5/9 za tri), dok je Adin Vrabac ubacio 13 koševa. Kod Dunava 19 poena ubacio je Luka Zorčić, a 11 koševa Nemanja Nenadić.

Utakmica sa Dunavom prekinuta je u dva kratka vremenska intervala zbog nedoličnog skandiranja navijača Partizana.

Polufinalni okršaj Partizana i Mega Leksa igra se u subotu od 21 čas.

KUP RADIVOJA KORAĆA

PARTIZAN - DUNAV 80:60 (18:18, 23:5, 23:20, 16:17)

Dvorana, Čair

Sudije: Mrdak, Vesković, Čukalović

PARTIZAN: Ratkovica, Vrabac 13, Marinković 2, Tanasković 10, Veličković 3, Majstorović 8, Birčević 3, Koprivica 8, Andrić 17, Pot 6, Gordon, Luković 10

DUNAV: Malidžan 5, Žigon 3, Valjarević, Nenadić 11, Sočanac 1, Zorčić 19, Turukalo 3, Kavurin 2, Vuković 4, Miljković 3, Matijašević 2

(FOTO: MN Press)
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Crvena Zvezda

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SPECIJAL: Ko ide u plus u polufinalu Kupa?

Izvor: MozzartSport.com, 18.Feb.2017, 13:50

Mi smo izneli naše predloge..Danas su na programu polufinalni parovi Kupa Radivoja Koraća u kom se sastaju FMP i Crvena zvezda (17h) odnosno Mega Leks i Partizan. Biće to odlična prilika za ljubitelje košarke da uživaju, ali i da preispitaju svoje poznavanje učinka pojedinih košarkaša...Evo...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.