Dule u dilemi - Šta to Zvezda ovih dana slavi?

Izvor: Sportske.net, 05.Maj.2015, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dule u dilemi - Šta to Zvezda ovih dana slavi?

Dan pred meč trećeg kola Superlige i gostovanje FMP-u, trener Partizana Duško Vujošević ponovo je govorio o teškoj finansijskoj situaciji u klubu, ali nije krio ni čuđenje zbog, valjda preteranog(?), slavlja u komšijskim redovima posle osvajanja ABA lige.

Posle kraćeg zatišja posle eliminacije u polufinalu ABA lige, trener Partizana Duško Vujošević danas je ponovo izašao pred novinare, dan uoči sutrašnjeg gostovanja FMP-u u Železniku.

Partizanov >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << strateg podseća da su crno-beli i prošlog proleća vodili neizvesne borbe, pa i ovoga puta očekuje veliki otpor ekipe iz Železnika, pogotovo što njegov tim i dalje nije potpuno oporavljen od eliminacije u polufinalu ABA lige.

Ipak, veći deo konferencije je protekao u osvrtu na i dalje tešku situaciju u klubu, kašnjenje plata igračima...



"Igrači ne primaju redovno plate, a mi, stručni štab skoro uopšte, i u takvim uslovima nije lako raditi. Partizan je u najtežoj situaciji do sada. Verovatno ima još ekipa u sličnoj situaciji, ali samo Partizan pravi rezultate.  Ako hoćete da osujetite naš projekat i klub, demorališete igrače, onda je to ovaj način",
izjavio je Vujošević, a prenosi Beta.

S tim u vezi, i nedavna suspenzija od strane KLS je dodatno otežala situaciju.

''To sve kontroliše jedan klub, pošto je mehanizam iz politike prebačen u sport. Novi direktor lige nije ušao u analizu tih kazni, a podsetiću da je kazna za to što mi nismo dobili pehar, koji je završio kod navijača, daleko manja nego za moje skidanje sakoa'', objašnjava Vujošević.

Trener Partizana nije ostao nem ni na izjavu Nebojše Čovića o ''stavljanju tačke na crno-beli svet'', iako je kasnije Zvezdin predsednik tu izjavu ublažio.

''To ne priliči godinama tog gospodina. On je u godinama kada se stavlja tačka na svoj neki životni ciklus, a ne da u poletu naše mladosti, opijeni, ne shvatajući zaludnost veličine tih trofeja... Mi smo ih osvajali...  Imamo svetlu prošlost, a imaćemo i budućnost", poručuje Vujošević.

Međutim, Vujoševiću je, izgleda, zasmetao i način na koji Crvena zvezda slavi najnovije uspehe svojih košarkaša.

''Dobili su čestitke od svih, pa i od nas. Ne znam šta se to toliko slavi, da li što je Zvezda osvojila Jadransku ligu i ušla u Evroligu ili se slavi nečija politička odluka da se uništi Partizan, na koji način?! Pa eliminisanjem sponzora. Apsurdna je ta politička odluka da se uništava tako značanja i poznata institucija", poručio je Vujošević.

Na kraju je aktuelnu situaciju uporedio sa onom iz Španije u doba Frankove vladavine.

''Za vreme Franka bilo je zabranjeno da se navija za Barselonu... Evo svedoci smo gde je Franko, a gde je Barselona sada... I ovo će se jednom 'lane zvati'", zaključio je trener Partizana.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Crno-beli grme: Mnogi su se sladili našim mukama, a retki su pomagali! Kao u koncentracionom logoru...

Izvor: MozzartSport.com, 05.Maj.2015

"Bivši direktor KLS Dragan Gogić nas je taksativno kažnjavao, a posle ga je lobi u službi jednog kluba smenio", reči su dirigenta crno-bele ekipe....Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević imao je nastup u svom stilu na poslednjoj konferenciji za štampu, uoči utakmice trećeg kola Superlige...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.