Dule otkrio koga bi iz Partizana doveo u Limož! A zbog Zvezde nije baš srećan...

Izvor: Sportske.net, 14.Feb.2016, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dule otkrio koga bi iz Partizana doveo u Limož! A zbog Zvezde nije baš srećan...

Legendarni trener Partizana ove zime ostavlja sve upečatljiviji trag u francuskom Limožu. Kako mu sada izgleda period proveden na klupi Partizana, kao i način na koji je smenjen?

Odgovor na to, ali i mnoga druga pitanja, Duško Vujošević je dao u intervjuu ''Novostima''.

Tom prilikom, on je konstatovao da posle svega ništa ne bi menjao kad su u pitanju potezi koje je povlačio u Partizanu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << />
''Kod mog omiljenog pisca Danila Kiša ima i ona rečenica: 'Ne dajte se pasjim sinovima, Borise Davidoviču!' Ni ja se nisam dao. A grešaka, sitnih, bilo je. Velikih, ljudskih, moralnih - nije'', istakao je Vujošević.

Trofejni stručnjak, naravno, pomno prati igre Partizana ove sezone i drago mu je što je izboren opstanak i što je dolaskom Aleksandra Džikića sve krenulo nabolje. Ali, njegov nekadašnji pomoćnik ga nije pitao za savet.

''Ipak nije stavljena tačka na crno-beli svet. A sa Džikićem se nisam čuo, nije me zvao.  Naravno, znam da je pismen trener, koji dobro poznaje košarku, ima dovoljno iskustva i u stanju je da se sam brine i o sebi i o timu koji vodi.'', konstatovao je Vujošević.

A kada su igrači Partizana u pitanju, jednog ceni toliko da bi ga rado video i u Limožu.

''To je Vanja Marinković. Odličan momak i veliki potencijal'', otkriva Vujošević.

Naravno, i aktuelni šampion Srbije i ABA lige, Crvena zvezda Telekom je neizbežna tema. Vujošević hvali igru ekipe Dejana Radonjića i tvrdi da je ovaj klub postao ''ozbiljan sistem''.

''Nemaju materijalnih problema. Kada im treba igrač, oni ga dovedu. Kad se neko povredi, dođe drugi. Imaju stabilnost, sigurnost. Materijalna sredstva, koja uopšte nisu srazmerna situaciji u kojoj se nalaze drugi klubovi i celokupno društvo, nisu bačena na terenu.

Dobro rade svoj posao i dobro su organizovan klub. Ne mogu da kažem da sam previše srećan zbog toga i da uživam u tome, ali to mora da se prizna. Više bih voleo da se to događa Partizanu'', iskren je Vujošević.

U limožu ponovo sarađuje sa nekadašnjim plejmejkerima Partizana Leom Vestermanom i Boom Mekejlebom.



''To su moji ratni drugovi! Francuzi koji su bili u Partizanu, kao što su Lovernj ili Vesterman, pokazali su da imaju veliko građansko i sportsko vaspitanje. Pamtim lice Vestermanovih roditelja kada je po drugi put povredio ukrštene ligamente.

To su podneli tako stoički i gospodski. Sećam se i lica roditelja nekih naših igrača koji su za mnogo sitnije povrede bili skoro ljuti'',
istakao je Vujošević, a kompletan intervju možete da pročitate OVDE.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.