Dule bije igrače, pa mu krivi mediji

Izvor: 24sata, 31.Okt.2014, 01:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dule bije igrače, pa mu krivi mediji

Trener Partizana Duško Vujošević nasrnuo je na igrača Partizana Mihajla Andrića u finišu meča sa Hapoelom u Jerusalimu, a onda su mu zasmetali mediji što su to objavili. Predsednik kluba Predrag Danilović još se ne oglašava, pa nije poznato da li će i kako trofejni stručnjak biti kažnjen.

FITILJ - Vujošević je trener sa izuzetnom karijerom u Košarkaškom klubu Partizan, ali preti da to sve uništi svojim destruktivnim ponašanjem. U junu je davio najboljeg >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << igrača tima Bogdana Bogdanovića, koji je odmah hteo da napusti crno-bele, ali ga je Saša Pavlović zaustavio. Ipak, usledio je odlazak u Fenerbahče.

Vujošević je preksinoć uhvatio mladog Mihajla Andrića za vrat, nakon što su crno-beli izgubili meč od Hapoela u Jerusalimu. Ekipa je sinoć došla u Beograd, a Vujošević je još iz Izraela krenuo u obračun sa medijima koji su objavili snimak incidenta i osudili njegov sraman potez.

- Vidim da su u medijima više nego zlonamerni i prenaglašeni komentari novinara, koji nisu imali takvu agresivnost, borbenost i moralnu čvrstinu da zaštite koleginicu iz svog esnafa Olju Bećković, kada je zabranjena emisija “Utisak nedelje”. Provodim sa ekipom 24 sata i znam šta se dešava, s velikom posvećenošću prema timu i emocijom radim ono što mislim da je ispravno. Ima tu i određenih grešaka, ali mislim da igračima Partizana nije potrebna zaštita od takvih novinara koji pokušavaju da neke moje emotivne nastupe iskoriste stavljajući se u funkciju onih koji ne vole Partizan, a takvih ima dosta na vlasti u ovom trenutku - izjavio je Vujošević i nastavio paljbu po medijima, a nije nijednom uputio javno izvinjenje mladom igraču, svojoj žrtvi.

Vujošević je udaranje Andrića opravdao rečima da novinari zloupotrebljavaju njegove emotivne reakcije | Foto: G. Srdanov

- Ti isti novinari, najčešće nemo prelaze preko priča o teškoj ekonomskoj situaciji Partizana, o tome šta će se zbog toga dogoditi, upravo iz razloga što igrači ne mogu da budu plaćeni. Ovo je pokušaj da se dobra igra Partizana i povratak na ne tako stari put uspeha, stavi u drugi plan i na taj način onemogući, jer ako u ovom sastavu funkcionišemo dobro uz povratak Mačvana, Milosavljevića i dolazak jednog Amerikanca, bićemo još bolji, pa “zlo treba u semenu saseći” - dodao je trener Partizana.

Vujošević je udaranje Andrića opravdao rečima da novinari zloupotrebljavaju njegove emotivne reakcije | Foto: G. Srdanov

Šta reći na ovakvo ponašanje trofejnog stručnjaka, koji na svakom koraku psuje i vređa igrače. A onda mu smeta kada to izađe u javnost...

Vujošević se setio i da replicira Slavku Gaku, gradskom sekretaru za sport, zbog obnove prostora parak na Autokomandi.

- Pročitao sam samo šta se piše na sajtu Skupštine grada. Vuk Karadžić je odavno ustanovio pravilo ‘čitaj kako je napisano’, dakle ništa nisam tumačio već samo pročitao i naglasio. Kao predsednik JSD Partizan, koje je vlasnik fudbalskog stadiona Partizan, apsolutno moram da se bavim onim što dotiče problematiku vlasništva tog stadiona - poručio je Dule Vujošević.

Psiholog: Nedostatak emocionalne kontrole

SLUČAJ - Hteli smo da čujemo reč stručnjaka, šta se dešava u glavi Duška Vujoševića, kada on tako nerezonski postupa i udara svoje igrače, svoju decu, kako ih naziva. Pozvali smo Ljiljanu Filipović, psihologa i porodičnog psihoterapeuta.

“To je nedostatak emocionalne kontrole, klasičan primer. Trener nasilni čin ponavlja, znači da nije naučio i ne može da kontroliše svoja osećanja. On ima teškoće u uspostavljanju i održavanju emocionalne kontrole”, kaže psiholog.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na 24sata...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.