Do elite preko Bukurešta

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Jul.2015, 11:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Do elite preko Bukurešta

Fudbaleri Partizana večeras (20.30) gostuju Steaui u prvom meču 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona sa željom da naprave još jedan korak ka plasmanu u elitno klupsko takmičenje u kojem su igrali 2003. i 2010. godine.

Sa dosta samopouzdanja prvak Srbije krenuo je u Bukurešt na megdan bivšem prvaku Evrope i susret će biti odigran bez prisustva gledalaca. Andrija Živković, jedan od najboljih igrača >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << "crno-bijelih", uvjeren je da će Partizan eliminisati Steauu i očekuje pozitivan rezultat već u prvom susretu.

"Očekujem pobedu i u prvoj i u drugoj utakmici. I očekujem prolaz Partizana", rekao je Živković, svjestan da to neće biti toliko lako ostvariti na terenu: "Čeka nas veoma teška utakmica. Steaua ima dobar tim, ali isto tako smo i mi kvalitetni. Mislim da ćemo i mi i oni igrati fudbal, otvoreno, što nama odgovara. Spremni smo i idemo u Bukurešt da ostvarimo što bolji rezultat".

Publike neće biti zbog toga što domaćin ima da odradi kaznu zbog rasističkog transparenta na prošlosezonskoj utakmici Lige Evrope protiv Dinama iz Kijeva.

"Fokusirani smo na ono što se događa na terenu. Kada igraš, isključiš se iz svega i ne čuješ publiku. Svejedno nam je, samo da dobijemo", jasan je mladi fudbaler, koji je ne tako davno postao prvak svijeta s reprezentacijom Srbije do 20 godina.

Partizan je sa dvije pobjede protiv Dile Gori otvorio kvalifikacije, dok je Steaua teže od očekivanog eliminisala Trenčin. Slovački tim je slavio u Bukureštu i tako pokazao da Rumuni nisu nepobjedivi.

"Gledamo sebe, ne druge. Znamo kako treba da igramo, pripremili smo se i idemo na pobedu", bez mnogo dileme kazao je Živković.

Mnogo veći ulog od Partizana ne samo u ovom dvomeču nego do kraja kvalifikacija ima Steaua, koja se nalazi u finansijskim problemima. To je najavio i vlasnik kluba Điđi Bekali i to još prije dvomeča s Trenčinom u 2. kolu kvalifikacija.

"Nakon utakmice u Slovačkoj rekao sam igračima da neće biti sredstava za plate ukoliko se ne plasiraju u Ligu šampiona. Nisam glup da dajem svoj novac pa da odem u zatvor. Fudbal treba da donosi novac, ako ne donosi, onda idem u penziju. Ne ostajem u fudbalu ako nema zarade", rekao je Bekali.

Parovi 3. kola: Helsinki - Astana (18 časova), Salcburg - Malmo (19), Steaua - Partizan (20.30), Seltik - Karabag (20.45), Leh - Bazel (20.45), Rapid Beč - Ajaks (21.05).

U današnjim mečevima kvalifikacija za Ligu šampiona će nastupiti šest igrača koji imaju pasoš BiH i to Srđan Grahovac (Rapid), Marin Aničić (Astana), Smail Prevljak (Salcburg), Zlatan Azinović (Malme), Ibrahim Šehić (Karabag) i Jasmin Burić (Leh).

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.