Dete Partizana na klupi Lids junajteda!

Izvor: Mondo, 21.Sep.2014, 22:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dete Partizana na klupi Lids junajteda!

Darko Milanič novi je trener engleskog velikana Lids junajteda.

Foto: FK Partizan

Slovenački trener Darko Milanič u ponedeljak će biti imenovan za menadžera Lids junajteda! Nekadašnji prvotimac Partizana postaće drugi trener kluba za vreme ere predsednika Masima Celina (preuzeo klub u januaru 2014).

Milanič je prošle sezone vodio Šturm iz Graca, a najveće uspehe u trenerskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << karijeri napravio je sa Mariborom, sa kojim je osvojio devet trofeja za pet godina.

Lids je prethodne tri nedelje tragao za menadžerom. U Čempionšipu trenutno zauzima 11. mesto sa četiri pobede, tri poraza i jednim remijem. Lider Notingem Forest ima 18 bodova, pet više od trostrukog prvaka Engleske.

Lids je 2004. godine ispao iz Premijer lige i još nije uspeo da se vrati. Klub je zadesila teška finansijska kriza i njegov opstanak je bio doveden u pitanje. Na Eland Roudu se 2001. godine igralo polufinala Lige šampiona, a samo šest godina kasnije utakmice trećeg ranga u Engleskoj.

Pored osvojenih titula (1969, 1972. i 1992) i jednog FA kupa, najveći uspeh Lidsa je finale Kupa evropskih šampiona 1975. godine, dva trofeja Kupa sajamskih gradova (1968. i 1971), finale Kupa kupova (1973) i polufinale Kupa UEFA 2000. godine.

Darko Milanič je u Omladinsku školu crno-belih stigao iz Izole i u Humskoj je proveo sedam godina (1986-1993). Pored Partizana igrao je još za Šturm, takođe sedam godina. Za reprezentaciju Jugoslavije sakupio je pet, a za Sloveniju 42 nastupa.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.