Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Maj.2015, 08:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas se obeležava 35 godina od smrti Tita

Na današnji dan pre 35 godina, u Ljubljani je preminuo predsednik nekadašnje SFRJ i Saveza komunista Jugoslavije Josip Broz Tito.

Josip Broz Tito bio je vođa jugoslovenskih partizana u Drugom svetskom ratu i lider Komunističke partije Jugoslavije. Na čelu Jugoslavije bio je od 1945. do smrti 4. maja 1980.

Izveo je zemlju iz sovjetskog bloka i bio jedan od lidera Pokreta nesvrstanih zemalja.

Sahranjen je u Kući cveća u Beogradu, a njegovoj sahrani prisustvovalo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << je više od 200 delegacija iz celog sveta, predsednika, premijera, kraljeva i vladara i lidera stranaka iz 107 zemalja. Među njima su bili i Indira Gandi, Margaret Tačer, Leonid Brežnjev i mnogi drugi.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na današnji dan prije 35 godina umro Josip Broz Tito

Izvor: Cafe.ba, 04.Maj.2015

- Tito je umro u Ljubljani, 4. maja 1980. godine, u 15,05 sati, a sahranjen 8. maja u Kući cvijeća, na Dedinju u Beogradu, uz prisustvo 209 delegacija iz 127 zemalja i 700.000 osoba. Tita se i danas mnogi sjećaju i obilježavaju dan njegove smrti polaganjem vijenaca i cvijeća...SARAJEVO (AA) - Na...

Nastavak na Cafe.ba...

Danas se obeležava 35 godina od smrti Tita

Izvor: Beta Video, 04.Maj.2015

BEOGRAD - Poseta Kući cveća u Beogradu, povodom 35 godina od smrti predsednika nekadašnje SFRJ i Saveza komunista Jugoslavije Josipa Broza Tita.(pokrivalica)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.