Da znaju istoriju Partizana ne bi obezvređivali naš trud – na sud!

Izvor: MozzartSport.com, 19.Sep.2014, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da znaju istoriju Partizana ne bi obezvređivali naš trud – na sud!

Akt mržnje prema Jevrejima, ali i prema Partizanu i Srbiji! Navijači koji su tokom susreta sa Totenhemom istakli uvredljiv transparent upućen pristalicama engleskog tima samim tim su radili protiv, a ne u korist interesa kluba. Partizan se zato izvinjava i ograđuje od ispada dela publike na južnoj tribini. Ona ni ne poznaje istoriju kluba smatraju crno-beli. Da znaju, ne bi prljali njegov ugled.

Saopštenje Partizana prenosimo u celosti.

"Utakmica između >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Fudbalskih klubova Partizan i Totenhem, željno očekivana u našem gradu i protekla u odličnoj igri oba tima i sportskoj atmosferi, uprljana je zlonamernim činom pojedinaca, koji su obezvredili sve napore igrača i kluba da dokažemo da zaslužujemo svoje mesto u fudbalskoj Evropi.

FK Partizan se odlučno ograđuje od transparenta antisemitskog sadržaja, čija je poruka potpuno suprotna opredeljenju i mišljenju ogromne većine građana Srbije i i navijača Partizana. Potpuni je apsurd povezivati klub, koji je nastao na talasu antifašističke borbe naroda Evrope sa antisemitizmom i sličnim mračnim i anticivilizacijskim porivima.

Oštro osuđujemo počinioce ovog bezumnog čina koji nije samo antisemitski, već predstavlja i akt mržnje prema Partizanu i Srbiji. Verujemo da ovo zlobno delo neće pokvariti naše sportsko prijateljstvo sa FK Totenhem i ljubiteljima fudbala u Velikoj Britaniji. Fudbalski klub Partizan će učiniti sve da se, u saradnji sa nadležnim organima, pronađu i procesuiraju počinioci incidenta i trajno odstrane sa sportskih borilišta.

Izvinjavamo se svima koji su uvređeni i pogođeni sadržajem transparenta i još jednom ističemo da je ta poruka potpuno suprotna istoriji i tradiciji našeg kluba i opredeljenju naših navijača".

(FOTO: Action Images)
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.