Izvor: HotSport.rs, 04.Avg.2015, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DVE DECENIJE: Minut ćutanja u Humskoj za žrtve ‘Oluje’

Utakmica Partizana i Steaue u kvalifikacijama za LŠ počeće minutom ćutanja zbog obeležavanja dve decenije od progona Srba iz Hrvatske u vojnoj akciji “Oluja”. 

- Tražili smo to od UEFA i, da, utakmica će početi minutom ćutanja – rekao je agenciji Beta generalni direktor Partizana Miloš Vazura.
Tokom akcije “Oluja” iz Hrvatske je proterano više od 200.000, a ubijeno i nestalo skoro >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << 2.000 Srba.
U Srbiji se u sredu obeležava Dan sećanja na stradanje i progon Srba. Vlada Srbije je apelovala na građane da 5. avgusta u podne zastanu i uz sirene i crkvena zvona odaju poštu Srbima stradalim pre 20 godina.
Utakmica trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Partizana i rumunske Steaue igra se u sredu od 20.30 na stadionu u Humskoj.
Podsetimo, Steaua je danas stigla u Beograd, a pogledajte i kako se Grobari pripremaju za ovaj duel.
The post DVE DECENIJE: Minut ćutanja u Humskoj za žrtve ‘Oluje’ appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Minut ćutanja u Humskoj za žrtve Oluje

Izvor: MozzartSport.com, 04.Avg.2015

Evropska fudbalska unija prihvatila je zahtev šampiona Srbije da se uoči revanša protiv Steaue oda počast nastradalima u akciji hrvatske vojske pre 20 godina..Utakmica između fudbalera Partizana i Steaue u kvalifikacijama za Ligu šampiona počeće minutom ćutanja zbog obeležavanja dve decenije...

Nastavak na MozzartSport.com...

MINUT ĆUTANJA ISPRED SKUPŠTINE GRADA: Rukovodstvo Beograda odalo počast stradalima u Oluji

Izvor: Kurir, 05.Avg.2015, 13:10

Grad Beograd je odao poštu žrtvama Oluje i na taj način se uključio u obeležavanje Dana sećanja na stradanja i progon Srba u ovoj akciji, rekao je Goran Vesić, navodeći da su svi zaposleni u gradskoj upravi samonicijativno izašli da odaju počast stradalima..BEOGRAD - Rukovodstvo grada Beograda...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.