Izvor: HotSport.rs, 01.Mar.2015, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DANAS JE DAN ZA POBEDU: Partizan čeka Zvezdu u paklu “Pionira”

Košarkaši Partizana večeras od 19:00 sati u dvorani Pionir ugostiće ekipu Crvene zvezde u okviru 23. kola regionalne ABA lige.
Nakon tubornog starta crno-belih, četa Duška Vujoševića imaće priliku da eventualnom pobedom izjednači učinak sa ekipom Cedevite i taj način se približi cilju: osvajanju trećeg ili drugog mesta kako bi u polufinalu plej-ofa izbegli Crvenu zvezdu.
Nema dileme da posao Parnom valjku neće biti lak. >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << U ostalom, četa Duška Vujoševića nedavno je pala od istog rivala u polufinalu Kupa Radivoja Koraća. Uprkos tome, prednost domaćeg parketa garntuje veliki broj navijača u crno-belom koji su ove sezone bili vetar u leđa timu kada god je to bilo najpotrebnije.
Uprkos nedavnom porazu, u ekipi Partizana, nominalnog domaćina, nadaju se trijumfu i osvajanju druge pozicije.
- Očekujemo još jednu tešku utakmicu, svaka protiv Zvezde je teška. Imali smo nedelju dana da se pripremimo i nadam se da ćemo prikazati bolju igru nego na Kupu. Očekujem da uz veliku borbu i podršku navijača možemo da pobedimo – rekao je jedan od najboljih igrača Partizana, Milan Mačvan.
On je podsetio da se njegov tim nalazi u sjajnoj formi pošto je dobio devet vezanih utakmica u Jadranskoj ligi:
- Mi smo dobili devet utakmica zaredom u Jadranskoj ligi. Sve će to pasti u vodu ako ne dobijemo minimum tri od naredne četiri. Ova utakmica sa Zvezdom dobila još veći značaj posle pobede Mege u Zagrebu“, naglasio je Mačvan, „Mi bismo eventualnom pobedom došli na prag i drugog mesta, s obzirom na to da Budućnost igra protiv Cedevite u Zagrebu i dočekuje nas. Nemamo ni mi lagan raspored, ali mislim da možemo da budemo drugi, uz maksimalan pristup na svakoj utakmici – rekao je Mačvan.
Uprkos svemu tome, u taboru “večitog rivala” takođe provejava optimizam. Nema sumnje da niko iz Crvene zvezde neće izaći na parket sa namerom da trijumf bez borbe prepusti rivalu.
- Ono što je realno reći je da će Partizan biti izuzetno motivisan i zbog činjenice da je to derbi i jer smo dva puta slavili protiv njih, a i zbog rezultatskog značaja, jer ima priliku da pobedama do kraja dođe u situaciju koja će mu omogućiti i prednost domaćeg terena”, kazao je šef struke Crvene zvezde Dejan Radonjić i dodao:
- Naravno, na tu silnu motivaciju koju očekujemo od njih odgovorićemo identičnom motivacijom. Derbi je uvek nešto što nosi posebnu karakteristiku i nadam se da ćemo odigrati još jedan dobar meč i da ćemo obradovati naše navijače – zaključio je Radonjić.
hotsport.rs

Pogledaj vesti o: Partizan,   Zvezda - Partizan,   Večiti derbi

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.