Ćurčić: Albanija ne sme da bude alibi

Izvor: B92, 10.Okt.2015, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ćurčić: Albanija ne sme da bude alibi

Selektor Srbije Radovan Ćurčić rekao je da je došlo do emotivnog pražnjenja posle pobede u Albaniji, ali da to ne sme da bude alibi pred utakmicu s Portugalom.

Reprezentacija Srbije dočekuje Portugal u nedelju od 18 časova na stadionu Partizana u okviru poslednjeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine, tri dana posle pobede nad Albanijom u Elbasanu sa 2:0.

To je problem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << s kojim se susrećemo. Učinićemo sve da što bolje osposobimo ekipu, ali to ne treba da nam bude alibi. Nije došlo do pražnjenja samo 11 igrača, već svih koji su bili u Albaniji. Svi su emotivno doživeli tu utakmicu”, rekao je Ćurčić.

Utakmica sa Portugalom neće imati rezultatski značaj, pošto Srbija nema šanse za plasman u Francusku, dok su gosti obezbedili prvo mesto u Grupi I.

Svaka pobeda nam znači i uradićemo sve što možemo da izledamo dobro na terenu i pobedimo Portugal. To će biti izazov, jer je Portugal među pet najboljih reprezentacija u Evropi. Već duže nismo imali dobre rezultate i vraća se vera u ovu reprezentaciju posle pobede nad Albanijom”, naglasio je Ćurčić.

Portugal će biti oslabljen neigranjem nekoliko standardnih prvotimaca, uključujući Kristijana Ronaldo, a Ćurčić je naglasio da je upoznat s tom situacijom.

Znamo ko je doputovao u Beograd. Pokušavamo da predvidimo koji će tim nastupiti. Bićemo spremni za sve opcije. Poznajemo svakog njihovog igrača, znamo o kakvim fudbalerima se radi”, naglasio je Ćurčić.

Ćurčić je rekao da je svaka pobeda lepa u kvalifikacijama, a da su mu najlepši dosadašnji utisci trijumfi nad Albanijom i Jermenijom.

Na pitanje da li njegova ekipa duguje mlađim selekcijama Srbije, Ćurčić je odgovorio da je to svakako tako posle osvajanja svetskog i evropskog prvenstva omladinske reprezentacije.

Ponosni smo što smo deo istog sistema, svaki rezultat mlađih selekcija je veliki uspeh i ubeđen sam da će uspeha biti i ubuduće”, naglasio je Ćurčić.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kako na Portugal - Svi igrači emotivno ispražnjeni posle Albanije?!

Izvor: Sportske.net, 10.Okt.2015

Iako ne želi da traži nikakav alibi pred duel sa Portugalcima, selektor ''Orlova'' Radovan Ćurčić otkriva dodatni problem sa kojim se suočava po povratku iz Albanije...Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić rekao je danas da je došlo do emotivnog pražnjenja posle pobede u...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.