Crno-bela familija: Gnusne lazi kriminalnih rođaka

Izvor: B92, 29.Apr.2016, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crno-bela familija: Gnusne lazi kriminalnih rođaka

Udruženje 'Crno-bela familija' osudilo je i ogradilo se od nemilih scena kada je napadnut generalni direktor Partizana Miloš Vazura.

Trojica muškaraca presrela su Vazuru, njegovog vozača i pripadnika obezbeđenja ispred stadiona u Humskoj 1, a tom prilikom pretučen je čovek iz obezbeđenja, dok je Vazura uspeo da pobegne.

Oni su odgovorili na optužbe ljudi iz Uprave kluba da stoje iza svega onoga što se događalo ispred stadiona crno-belih.

Saopštenje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prenosimo u celosti i bez ispravki.

"Ovim putem želimo da se obratimo javnosti a pre svega svima kojima je Partizan u srcu. Primorani smo da se oglašavamo posle novih gnusnih laži koje u vidu izjava ili saoštenja plasiraju pojedinci iz FK Partizan.

Pre svega želimo da se ogradimo i osudimo nemile scene kojih smo bili svedoci na parkingu ispred Stadiona ”FK Partizan” a koje Uprava koristi da širi laži, mržnju i svoje neuspehe i svoj neligitiman borvavak u klubu sakrije iza istih.

Sve što se dogodilo, apsolutno nema nikakve veze sa bilo kojim članom Skupštine i našom namerom da legitimno i sa spremnom većinom nadglasamo lažne institucije i pojedince koje rukovode klubom u ovom trenutku.

Sramno je optužiti legende kluba, uspešne privrednike i dugogodišnje sportske radnike koji stoji iza naših zahteva da na bilo koji način pokušavamo da urušimo klub ili stvorimo atmosferu straha i linča. Mi smo u klubu od osnivaja, tu smo sa imenom i prezimenom, dali smo i krv i znoj za FK Partizan.

Pretnjama i ucenama su tvrdimo odgovorno, izloženi samo zaposleni koji su tražili u interesu Partizana vanrednu Skupštinu a kojima generalni direktor kluba i njegovi savetnici dnevno prete. Direktor i nekolicina njemju bliskih donedavno potpuno anonimni sitni prevaranti a sada zvezde dnevne štampe, koji koriste klub za ličnu promociju, i zboh kojih se više ne piše o igračima i pobedama, o navijanju i uspesima FK Partizan.

Mi, koji smo gradili klub od osnivanja, učestvovali u svim uspesima i bili uz klub u svakom trenutku – predstojeću Skupštinu ne gledamo kao borbu za vlast kako klub to saopštava ili kao borbu za život ili smrt. Skupština će samo one koji su zalutali u naš voljeni klub uputiti u pravac u koji ih javnost i iskreni navijači upućuju. Partizan mora da nastavi da idem putem slave i pobeda a ne putem ličnog interesa i kriminala.

Lični interes je taj koji Miloša Vazuru, iza koga se kriju Milan Obućina, Ivan Ćurković, Žarko Zečević, Milorad Vučelić i još nekolicina njihovih kriminalnih rođaka i prijatelja, prisiljava da se grčevito bore za opstanak u klubu. Sve u nameri da bi pokušali da prikriju nezakonite radnje, koje su već nadamo se predmet istraga državnih organa.

Kriminalne radnje ili neraščišćeni računi su možda i povod poslednje obračuna na parkingu stadiona. Na priložem snimku nismo videli da je bilo ”iznenadnog prilaženja” bilo kome, već da je Miloš Vazura vodio razgovore sa osobama koje poznaje. Nismo videli ni pripadnike klupskog obezbeđenja, klub ima nekoliko portira ali ne i obezbeđenje. Niko od klupskih vozača nije bio u blizini. Takođe, saznali smo da je generalni direktor Miloš Vazura angažovao privatno obezbeđenje i da zato kasne plate zaposlenima. U svim aktivnostima i namerama imao je pomoć najbliže rodbine i prijatelja čije zadatke ispunjava, a sve na štetu FK Partizan.

Nadamo se da će ova Uprava, njeni savetnici i kriminalno okruženje koje su sa sobom doveli uskoro napustiti prostorije FK Partizan. Mi, okupljeni oko ”Crno-bele porodice” nastavljamo sa pripremama za Skupštinu i pozivamo majstore manipulacija i laži da u interesu kluba prestanu da vrše nepotrebne pritiske na javnost, igrače i zaposlene. Spremni smo i dalje da pomognemo i razgovaramo. Da učinimo sve što je u interesu kluba, da uspemo da zaboravimo svaki nastup i izjavu svih pojedinaca nedoraslih imenu kluba. I da na Skupštini koja nam predstoji u jednom mirnom tonu i ambijentu apsolutnom većinom članova Skupštine obećamo crno-beloj javnosti jednan iskren i spotski pristup obavezama i odgvornostima. Svemu onome što se podrazumeva a nismo primetili prethodnih godinu dana".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.