CRNO-BELI PRED MEČ SA ZVEZDOM: Popravni ispit

Izvor: Kurir, 28.Feb.2015, 20:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CRNO-BELI PRED MEČ SA ZVEZDOM: Popravni ispit

Milan Mačvan i Dragan Milosavljević veruju da će Partizan ispraviti greške, koje su ih koštale poraza pre nedelju dana.

Košarkaš Partizana Milan Mačvan rekao je da je predstojeći meč protiv Crvene zvezde u Jadranskoj ligi dobio na značaju posle pobede Mega Leksa nad Cedevitom i istakao da crno-beli mogu da se bore i za >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << drugo mesto na tabeli.

"Očekujemo još jednu tešku utakmicu. Svaka protiv Zvezde je takva. Imali smo nedelju dana da se pripremimo i nadam se da ćemo prikazati bolju igru nego u Kupu. Očekujem da, uz veliku borbu i podršku navijača, možemo da pobedimo", rekao je Mačvan.

Partizan je pre nedelju dana izgubio od Zvezde u polufinalu Kupa Radivoja Koraća u Nišu, a već sutra ih očekuje novi duel sa najvećim rivalom, u 23. kolu Jadranske lige.

"U Nišu smo imali mnogo promašenih penala... Oni su imali veću želju, zato su i dobili tu utakmicu. Očekujem da mi dobijemo sutra", dodao je krilni centar crno-belih.

Zvezda će u "večiti derbi" ući umornija, jer je od tog duela sa Partizanom odigrala još dve utakmice, finale Kupa protiv Mega Leksa, kao i evroligaški meč protiv Real Madrida.

"To što smo odmorniji može da bude prednost, a može da bude i mač sa dve oštrice. Oni su odigrali dve jake utakmice, u boljem su ritmu, ali mi smo imali više vremena da razmišljamo samo o derbiju", naveo je Mačvan.

Partizan je trenutno četvrti na tabeli Jadranske lige, sa pobedom manje od drugoplasirane Budućnosti. Crno-belima u borbu za bolju poziciju pred start plej-ofa na ruku ide i jučerašnja pobeda Mega Leksa nad trećeplasiranom Cedevitom.

"Mi smo dobili devet utakmica za redom u ABA ligi. Sve će to pasti u vodu ako ne dobijemo minimum tri od naredne četiri. Ova utakmica sa Zvezdom dobila još veći značaj posle pobede Mege u Zagrebu. Eventualnom pobedom u derbiju došli bismo na prag drugog mesta, s obzirom na to da Budućnost igra protiv Cedevite u Zagrebu i da dočekuje nas. Nemamo ni mi lak raspored, ali mislim da možemo da budemo drugi, uz maksimalan pristup na svakoj utakmici", zaključio je Milan Mačvan.

Kapiten Partizana Dragan Milosavljević naveo je da njegova ekipa zna šta treba da ispravi u odnosu na meč iz Kupa.

"Igrali smo loše tu utakmicu, znamo gde smo grešili, šta nije bilo dobro i pokušaćemo da to ispravimo. Ovaj meč je izuzetno važan, naročito posle sinoćnjeg poraza Cedevite. Dosta toga nam se otvorilo za bolji plasman pred plej-of. Videćemo koliko možemo, čekaju nas četiri teške utakmice", rekao je Milosavljević.

Partizan će igrati bez Eda Murića, koji se povredio baš na meču sa Zvezdom u Nišu.

Utakmica između Partizana i Zvezde igra se sutra u hali Pionir od 19.00.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mačvan: Možemo da budemo i drugi

Izvor: B92, 01.Mar.2015, 00:57

Košarkaš Partizana Milan Mačvan rekao je da je nedeljni derbi sa Crvenom zvezdom meč dobio na još većem značaju posle pobede Mega Leksa nad Cedevitom...Mačvan je takođe istakao da ’crno-beli’ mogu da se bore i za drugo mesto na tabeli pred duel koji se igra u nedelju od 19 časova u hali...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.