Budućnost: Derbiji sa Partizanom - privilegija

Izvor: Mondo, 20.Dec.2014, 18:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Budućnost: Derbiji sa Partizanom - privilegija

Podgoričani dolaze u Beograd zadovoljni dosadašnjim rezultatima u ABA ligi, sa željom da daju sve od sebe. Ivan Paunić debitovaće u plavom dresu baš protiv crno-belih.

Foto: MN Press

Od početka sezone bilo je jasno da bi utakmica Partizana i Budućnosti u hali Pionir (nedelja, 19.00 časova) mogla da nosi veliki značaj.

Rezultati prošlog kola i porazi oba tima dodatno su joj dali na "težini", pa je crno-beli dočekuju sa imperativom pobede >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u borbi za plasman među četiri. Podgoričani su drugi na tabeli, a mirniji bi stigli u "Pionir" da su u prošlom kolu pobedili Cedevitu u "Morači". Ipak, izgubili su taj meč i tako odmogli crno-belima.

Trener crno-belih Duško Vujošević upozorio je u najavi utakmice na to da predsednik Budućnosti Dragan Bokan "sponzoriše Zvezdu". Trener Podgoričana Igor Jovović rekao je u subotu da igrači Partizana znaju da igraju zahtevne utakmice.

"Partizan je najtrofejniji tim od kad se igra Jadranska liga, izuzetno kvalitetni, pojačani Pavlovićem, Milosavljević se oporavio, tu je Mačvan, Gagić, Tepić, igrači sa evroligaškim iskustvom... Očekujem veliku borbu, biće sigurno teško pred publikom u 'Pioniru', ali mi ćemo dati sve od sebe da ostvarimo što povoljniji rezultat", rekao je on.

Budućnost je u petak uveče saznala imena rivala u Last 16 fazi Evrokupa. Ove nedelje, završila je učešće u prvoj fazi porazom od PAOK-a na svom parketu. Turbulentan period u ekipi zaokružen je odlaskom Aleksandra Ćapina (u Italiju) i Vilija Šihija, kao i dolaskom Ivana Paunića, ex reprezentativca Srbije.

U kakvoj je formi srpski internacionalac?

"Spreman je, ali trebaće mu vreme da se adaptira na naš stil igre. I u napadu i u odbrani", objasnio je Jovović.

Da li će odlazak dvojice igrača poremetiti ekipu?

"Neće, atmosfera je odlična, pristup svakoj utakmici je izuzetan. Pre desetak dana smo odigrali odličnu utakmicu protiv Krke u gostima, pokazali smo da ekipa ima karakter. Igrali smo svaka tri dana, u ritmu sreda-subota i za sada smo zadovoljni i igrom i rezultatima".

Utakmica u hali Pionir počeće u nedelju u 19.00 časova. Očekuje se veliki broj gledalaca.

"Ne možemo da se pohvalimo da smo često osvajali bodove u Pioniru. Njihovi igrači su naviknuti da igraju zahtevne mečeve na svom terenu i to je njihova prednost. Cilj je da odigramo ratnički, a pokazali smo ove sezone da možemo da se nosimo sa kvalitetnim timovima. Privilegovani smo zato što smo rezultatima u prethodnom periodu došli u situaciju da utakmica bude derbi", podvukao je Jovović.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.