Brašanac za MOZZART Sport: Ako dobijemo naredna dva meča titula se vraća u Humsku

Izvor: MozzartSport.com, 26.Apr.2015, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brašanac za MOZZART Sport: Ako dobijemo naredna dva meča titula se vraća u Humsku

„U dobroj smo poziciji, broj utakmica i bodova koji su u opticaju do kraja prvenstva se smanjuje, a mi smo i dalje na vrhu“, kaže vezista Partizana

Nije gotovo, a kao da jeste. Čim je Milorad Mažić odsvirao kraj 148. večitog derbija fudbaleri Partizana i trener Zoran Milinković podigli su ruke u vis, igrači slavodobitnički otišli pod južnu tribinu i proslavili remi, koji za njih ima ukus pobede. Iz prostog razloga što su zadržali pet bodova prednosti, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << a čak i u slučaju da na kraju prvenstva budu poravnati sa Crvenom zvezdom osvojiće titulu zbog boljeg međusobnog skora (2:1, 0:0).

Sa te strane posmatrano crno-beli su dobili šta su tražili, iako je opšti utisak da su mogli i morali da salve na terenu najvećeg rivala.

Zadržali smo prednost, koja je lepa ne samo za naše nego i evropske prilike. U dobroj smo poziciji, broj utakmica i bodova koji su u opticaju do kraja prvenstva se smanjuje, a mi smo i dalje na vrhu, sa dorbim izgledima da vratimo titulu u Humskoj 1. Pet bodova nije malo. Naprotiv. U ovom trenutku psihološki pritisak je veći na protivnicima, dok nas krasi samopouzdanje, uočljivo po načinu igre i ne bi trebalo da bude problema da sačuvamo lidersku poziciju i posle godinu dana pauze podignemo šampionski pehar“, priča Darko Brašanac za MOZZART Sport.

Zagovornici teorije da Crvena zvezda, ipak, ima dovoljno dobre šanse da zadrži naslov prvaka u prvi plan ističu raspored do kraja trke. Objektivno, Partizan u završnici ima teži put, već u predstojećoj sedmici očekuju ga dueli sa Jagodinom u Humskoj 1 i Vojvodinom u Novom Sadu.

Možda je raspored teži, ali pet bodova nije malo. Uostalom, ukoliko slavimo u naredna dva meča dosta toga će biti rešeno. Zato smo odmah posle derbija shvatili značaj utakmica protiv Jagodine i Vojvodine. Otuda nije bilo ni govora o slavlju posle derbija. Odmah smo svi otišli u karantin, jutros na trening i već je počela priprema duela koji je na programu u sredu. Kažu da su utakmice posle derbija teške za igranje, a sa eventualnih šest bodova u sledećih sedam dana napravili bismo važan korak ka tronu“.

Rezultatski, Partizan je prošao zadovoljavajuće, međutim, deo navijača je nezadovoljan što je propuštena prilika da se uočljivo bolja igra kruniše pogotkom.

Nije nam bio cilj da igramo na „nulu“, ali se namestilo tako da nismo iskoristili prilike kao u prethodnim kolima, kad smo davali golove u uvodnim minutima i tako sami sebi olakšavali put do trijumfa. Plan je bio da i večiti derbi odigramo kao susrete sa slabijim rivalima, koji su lošije pozicionirani na tabeli. Bez obzira kako je to drugima izgledalo, nismo odstupili od našeg načina igre, jedini pad smo zabeležili početkom drugog poluvremena, međutim, to je prirordno, pošto je i Crvena zvezda kvalitetna ekipa. Nismo mogli sve vreme da dominiramo.“

Mladi reprezentativac ističe da ga raduje lična partija, koju je u 61. minutu mogao da kruniše pogotkom, ali je njegov udarac odbranio Predrag Rajković.

Zadovoljan sam igrom, koristim šansu koju mi šef ukazuje, počeo sam dosta utakmica otkako je Zoran Milinković trener i to mora da me raduje, posebno što smo veći deo prvog dela prvenstva propustio zbog povrede“.

Na kraju, vezista Partizana se osvrnuo na haotične scene na tribinama koje su prethodile derbiju.

Naravno da je odlaganje početka utakmice ostavilo traga, kako na fudbalere Crvene zvezde, tako i na nas. Nije normalna situacija da ne počne meč na vreme, zagrevali smo se sat vremena i to nijednom igraču nije prijalo. S obzirom da smo drugo zagrevanje odradili na pomoćnom terenu nismo bili u bliskom kontaktu sa delegatom i sudijama, međutim, komentarisali smo kako nema šanse da se isprazni stadion ili zakaže nova utakmica. Ipak je to derbi“, zaključio je Darko Brašanac.

(FOTO: Star sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.