Božinov posle dva gola Žarkovu: Ako smo sebični, obija nam se o glavu

Izvor: Telegraf.rs, 26.Okt.2016, 06:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Božinov posle dva gola Žarkovu: Ako smo sebični, obija nam se o glavu

Fudbaleri Partizana opravdali su ulogu favorita protiv trećeligaša Žarkova 2:0 (0:0) i plasirali se u četvrtfinale Kupa Srbije. Partizan je na Banjici tek u drugom poluvremenu slomio otpor beogradskog srpskoligaša i slavio golovima Valerija Božinova u 48. i 71. minutu.

- Meč sa Radničkim iz Niša i rezultat 1:1 su nam bili opomena da više nema opuštanja. Istina je da smo mi Partizan i da smo favoriti, ali to je uvek samo na papiru. Mi moramo da se dokazujemo u svakom >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << meču, a posebno kada je reč o Kup utakmicama, gde se igra na ispadanje. Svi su pomalo potcenili Žarkovo, ali to su zapravo klinci Rada, njih četiri-pet u standardnoj postavi, koji su tu na kaljenju i koji su igrali Ligu šampiona sa svojom generacijom prošle godine. Njih par će biti regrutovano za prvi tim. Ovo ne govorim kao izgovor, već samo da se protivnik nikada ne potcenjuje ko god bio…Svi danas igraju fudbal i ima dosta talenata. Mnogo mladih je došlo iz naše Omladinske škole u prvi tim Partizana i to su generacije koje stasavaju brže nego mi - rekao je Božinov posle meča.

Bugarinu su ovo bili prvi golovi u Kupu, do sada je 23 tresao mreže u prvenstvu.



- Drago mi je da sam to ja, jer to i jeste moj posao kao centarfora, ali kao što šef ističe, nije važno ko je dao gol, jer pojedinci nisu tim, već svi moramo da igramo kao kolektiv. Ako smo sebični i želimo samo solo akcije, to nam se obija o glavu. Zahvalio bih se i Đurđiću za asistenciju i drago mi je da je i on prekinuo neki loš niz.

Dobili su šansu i drugi igrači: Kosović, Janković, Bogosavac, Stevanović, Mihajlović…

- Fudbal je bitno da se imaju utakmice u nogama, jer treninzi i utakmice nisu isto. Neki od njih nisu igrali 5 meseci i ne možemo očekivati da budu kao Mesi na terenu posle tolike pauze. Važno je da se vidi njihovo zalaganje i želja da grizu za klub. Šef vidi ko se koliko trudi. Samo da nas zaobiđu povrede. Želim Eviju i Vuletu da se što brže oporave i vrate na teren, jer nam mnogo znače svojim znanjem i iskustvom - zaključio je Valeri Bpžinov.

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.