Bjeković pred pobedom: Pravi čistku, a vraća Miloševića, Babovića i Vjetrovića

Izvor: MozzartSport.com, 11.Apr.2016, 09:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bjeković pred pobedom: Pravi čistku, a vraća Miloševića, Babovića i Vjetrovića

Opozicija tvrdi da ima 35 glasova, na skupštinu crno-belih ne dolaze Tumbaković, Ćirić, Mirković, ali ni Karadžić, Ljajić...

Partizan sutra dobija novog predsednika. Bezmalo tri meseca pošto je Zoran Popović podneo ostavku na glavnokomandujuću funkciju, delegati Skupštine će na vanrednom zasedanju odlučiti kome će poveriti petogodišnji mandat i mada se, zasad, niko na nije kandidovao, jasno je >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << da će se za fotelju boriti dva istaknuta asa crno-bele porodice: Ivan Ćurković, kao predlog Radne grupe koja trenutno upravlja klubom i Nenad Bjeković, iza koga stoji opozicija.

A prema pisanju Sportskog žurnala pobediće - Bjeković. Ovaj list, pozivajući se na izvore iz opozicije, uverava da nekadašnji golgeter, potom trener i uspešni sportski direktor može da računa na 35 glasova (65 delegata čini Skupštinu Partizana, odluke se donose prostom većinom), što je dovoljno da na zasedanju čiji je početak zakazan za utorak od 17 časova u Sportskom centru Zemunelo bude proglašen za predsednika.

U tom slučaju Bjeković će biti u prilici da formira svoj Upravni odbor, u kome će jednu od potpredsedničkih funkcija dobiti Vojislav Nedić, za koga se veruje da je predvodnik opozicije. Plan Nenada Bjekovića jeste da iz korena promeni sve u Humskoj 1, pa bi u tom slučaju funkciju generalnog direktora, umesto Miloša Vazure, preuzeo Savo Milošević, aktuelni potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije i direktor reprezentacije, na poziciju generalnog direktora umesto Darka Grubora došao bi nekadašnji portparol crno-belih Marko Vjetrović, dok bi umesto Ivice Ilieva u fotelju sportskog direktora seo doskorašnji zamenik kapitena Stefan Babović, koji je zimus sporazumno raskinuo ugovor sa crno-belima.

Žurnal uverava da će na glasanju za novog predsednika Nenad Bjeković dobiti glasove Sava Miloševića, zatim bivšeg predsednika Partizana Dragana Đurića, te legendi kluba kao što su Vladica Kovačević, Momčilo Vukotić, Ivica Kralj...

S druge strane, Ivana Ćurkovića, kao kandidata Radne grupe podržaće struja iza koje stoji nekadašnji generalni sekretar kluba iz Humske 1 Žarko Zečević, koji je, zahvaljujući svom uticaju, obezbedio da za legendarnog golmana glasaju Milutin Šoškić, Milan Obućina, Svetomi Tanasković...

Žurnal prenosi i stav opozicije koja smatra da Ćurković ne može da dobije više od 25 glasova, a navodi da na vanrednu sednicu Skupštine neće doći predsednik FSS Tomislav Karadžić, ministar Rasim Ljajić, kao i legende kluba Ljubiša Tumbaković, Dragan Ćirić i Zoran Mirković, jer oni ne podržavaju ni jedne ni druge, pa su odbili da dođu na skup u Zemunelu.

Pratite MOZZART i na našoj novoj Fejsbuk stranici!

(FOTO: Star sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.