Bivši partizanovac odlazi u Englesku: Darko Milanič preuzima Lids

Izvor: 24sata, 21.Sep.2014, 23:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši partizanovac odlazi u Englesku: Darko Milanič preuzima Lids

Slovenački trener i bivši fudbaler Partizana Darko Milanič preuzeće u ponedeljak engleskog drugoligaša Lids, objavio je klub.

Milanič se u nedelju na emotivnoj konferenciji za novinare oprostio

od svog dosadašnjeg kluba, Šturma iz Graca, s kojim je u subotu

pobedio Rid.

U Englesku će otputovati u ponedeljak i potpisati ugovor s Lidsom.

Milanič je u Partizan >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << došao 1986, sa 17 godina i tu je proveo sedam

sezona, da bi onda zaigrao za Šturm i tamo proveo još sedam sezona

do okončanja igračke karijere.

"Nije mi bilo lako da odlučim da odem. Stvarno sam želeo da ovde

ostanem duže. Šturm je moj klub i ovde sam proveo divno vreme i kao

igrač i kao trener, a stekao sam i nove prijatelje. Ali, ova poruka je iz neke drugačije lige, iz drugačijeg sveta. Morao sam da prihvatim ovu ogromnu priliku jer ko zna kada će se ponovo ukazati", rekao je Milanič.

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i Slovenije trenersku reputaciju je stekao u Mariboru, s kojim je osvojio devet trofeja, a dva puta je igrao u grupnoj fazi Lige Evropa i jedanput u Ligi šampiona.

Lids je do sada privremeno vodio trener podmlatka Nil Redfern, koji je taj posao radio od 28. avgusta, kada je Dejvid Hokadej dobio otkaz.

Nastavak na 24sata...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bivši igrač Partizana preuzeo Lids

Izvor: B92, 21.Sep.2014

Slovenački trener i bivši fudbaler Partizana Darko Milanič u ponedeljak će stupiti na mesto menadžera Lidsa, objavio je klub...Milanič se u nedelju na emotivnoj konferenciji za novinare oprostio od svog dosadašnjeg kluba Šturma iz Graca, s kojim je u subotu pobedio Rid...U Englesku će otputovati...

Nastavak na B92...

Bivši fudbaler Partizana preuzima Lids

Izvor: Sportal.rs, 22.Sep.2014, 09:32

Slovenački trener i bivši fudbaler Partizana Darko Milanič preuzeće u ponedeljak engleskog drugoligaša Lids, objavio je klub. Milanič se u nedelju na emotivnoj konferenciji za novinare oprostio od svog dosadašnjeg kluba, Šturma iz Graca, s kojim je u subotu pobedio Rid. U Englesku će otputovati...

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.