Bez golova u praznoj Humskoj, Stojković sačuvao Partizan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Avg.2017, 04:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez golova u praznoj Humskoj, Stojković sačuvao Partizan

U prvoj utakmici plej ofa za Ligu Evrope, fudbaleri Partizana igrali su u Beogradu protiv Videotona nerešeno 0:0, pa će odluka u učesniku tog takmičenja pasti u revanšu u Mađarskoj.

Prvak Srbije je pred praznim tribinama odigrao veoma lošu utakmicu i za 90 minuta nije stvorio nijednu izgledniju priliku za postizanje gola.

Mnogo bolji nisu bili ni Mađari, koji su u Beograd stigli sa namerom da odigraju nerešeno, ali su u poslednjem minutu ipak mogli da stignu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << do pobede.

U nadoknadi vremena Mate Patkai je ostao sam na sedam-osam metara i kada je izgledalo da je pogodak neminovan, golman Partizana Vladimir Stojković je izveo pravu bravuru i zahvaljujući fantastičnom refleksu sačuvao je crno-belima kakvu - takvu nadu.

Najviše problema Partizan je imao na sredini terena, gde su gosti uspostavili potpunu kontrolu. Napadači Uroš Đurđević i Tavamba bili su potpuno odsečeni, nisu dobili nijednu upotrebljivu loptu i gosti nisu imali nikakvih problema da sačuvaju svoj gol.

Miroslav Đukić je pokušao to da promeni, pa je u poslednjih pola sata na terenu bio i veteran Saša Ilić, ali ni on nije uspeo da poveže igru svog tima pa se na terenu ništa nije promenilo.

Na osnovu svega što je večeras viđeno teško je zaključiti ko je favorit za ulazak u Ligu Evrope, jer ni fudbaleri Videotona nisu pokazali da su bolji protivnik. Ukoliko uspe da ponovi igru iz duela protiv Olimpijakosa u Atini, Partizan neće biti bez šansi da ponovo zaigra u jednom evropskom takmičenju.

Revanš je na programu 24. avgusta.

Partizan: Stojković, Vulićević, Ostojić, N. R. Miletić, N. G. Miletić, Jevtović, Radin, Janković (Đuričković, 78), Suma (Ilić, 66), Tavamba, Đurđević (Jovanović, 80).

Videoton: Kovačik, Nego, Fiola, Juhaš, Stopira, Solnoki, Hadžić (Gereši, 32), Patkai, Henti (Marić, 77), Lazović, Šćepović (Sabo, 43).

Đukić: Važnost meča nas sputala, šanse su 50-50

Trener Partizana Miroslav Đukić rekao je da je važnost utakmice protiv Videotona sputala njegovu ekipu.

"Zaista teška utakmica, nije bila lepa fudbalski, ali je bila puna naboja i taktičkih zadataka. Nijedna ekipa nije uspela da ostvari pas igru, nije bilo puno šansi i lepote... Ostaje 90 minuta u Madjarskoj da se odluči pobednik", rekao je Đukić posle meča.

"Protivnik je dobar i odlično poznaje našu ekipu, nije nam dozvolio igru, a takođe i pritisak važnosti utakmice je sputavao igrače. Svi su svesni težine utakmice i šta znači za klub, nije lako igrati ovakve mečeve. Znaš ako primiš gol kući da se nalaziš u teškoj situaciji. Mislim da će nam biti lakše u revanšu, da ćemo biti rasterećeniji i mirniji i da ćemo moći da uspostavimo pas igru. Očekujem da pružimo daleko bolju igru", kazao je Đukić.

Trener Partizana je naveo da je zadovoljan igrom svoje ekipe u odbrani.

"Rekao sam i pre utakmice da je bitno zadržati nulu i da je to nešto što nam daje stabilnost. U poslednje dve utakmice smo bez primljenog gola, dajemo utisak čvrste ekipe. Zadovoljan sam kako ekipa radi u defanzivi. U napadu sigurno možemo i moramo bolje", rekao je on.

Revanš utakmica igra se naredne nedelje u Felčutu, a Djukić je ocenio da obe ekipe imaju podjednake šanse za prolaz u grupnu fazu.

"Mislim da su šanse i dalje 50-50. Ostaje 90 minuta da se odigra, biće isto i u Mađarskoj tvrda i taktička utakmica gde će pobednika odlučiti detalji", naveo je Đukić.

Nikolić: Nisam zadovoljan, nismo videli specijalan fudbal

Trener Videotona Marko Nikolić rekao je da je predigra pred večerašnju utakmicu protiv Partizana bila bolja od same igre.

"Odigrala se i ta utakmica, toliko se ovih dana pisalo o njoj, kao da nikada ranije nijedan bivši igrač ili trener nije igrao protiv Partizana. U toj ulozi su bili mnogo veći od nas, od Saše Đorđevića, Željka Obradovića... Nismo videli neki specijalni fudbal, predigra je bila bolja od same igre", rekao je Nikolić novinarima posle meča.

"Postoje objektivne okolnosti kada je naš tim u pitanju, mi smo praktično bez sedam igrača završili utakmicu. Nisam zadovoljan, ovo je prva utakmica da nismo postigli gol, ali smo opet pokazali i disciplinu u odbrani jer nismo primili gol", rekao je Nikolić.

"Kao da se nije ni igralo, odlučiće se u Felčutu pred našim navijačima. Mislim da su šanse i dalje 50-50", dodao je trener Videotona.

Bivši trener Partizana naveo je da je njegovoj ekipi nedostajalo više kvaliteta u pasu, ali i sreće na kraju utakmice kada je golman Vladimir Stojković sprečio pobedu Videotona.

"Bila je tvrda utakmica, nedostajalo je više kvaliteta u pasu kod naših igrača. Partizan je vodio igru, ali mi smo bili opasniji, ostavili ih bez nekih šansi. Nedostajalo je malo mirnoće i kvaliteta, a malo i sreće, bila je fantastična odbrana Stojkovića na kraju utakmice na kojoj mu treba čestitati", rekao je Nikolić.

Na pitanje kome više odgovara rezultat 0:0, Nikolić je kazao da se to nikad ne zna.

"Kao da se nije ni igralo. Sada će se odlučiti pred navijačima Videotona, što jesta mala prednost. Ali je mnogo važno postići gol u gostima, tako da mislim da su i dalje šanse 50-50. Ništa se nije promenilo. Mi živimo mali san, niko nije očekivao da budemo ovde gde se sada nalazimo. Da nam je neko ovo ponudio prihvatili bismo sa oduševljenjem. Kad dodješ na korak od ostvarenja sna...", naveo je on

Nikolić je rekao da očekuje drugačiju utakmicu u revanšu.

"Igralo se tvrdo, ružno za gledanje, ali to je tako kada je ovakav ulog. Ne bih govorio o Partizanu, nemam prava na to, ali mogu o svojoj ekipi. Za bolju predstavu su nam nedostajali vodeći igrači, skoro sa rezervnim timom smo završili utakmicu. Zato mislim da će biti drugačije u revanšu", istakao je Nikolić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Grobari, izvinite, danas nismo na istoj strani

Izvor: B92, 17.Avg.2017

Partizan i Videoton večeras od 21 sat igraju u Humskoj "prvo poluvreme" poslednje runde kvalifikacija za Ligu Evrope. Ko je želeo ovakvo leto i ovakav žreb? Šta Partizanu i njegovim bivšim članovima Marku Nikoliću, Danku Lazoviću i Marku Šćepoviću ostaje nego da jedni drugima kažu: "Izvinite,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.