Bertans: Ceo život spreman

Izvor: Sportski Žurnal, 23.Apr.2014, 06:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bertans: Ceo život spreman

Davis Bertans i Saša Pavlović dali su Partizanu dimenziju šuta. Srećom, ovakve utakmice ne dobijaju se šutem, pa neće ni Partizan pobediti na taj način – poručio je Jasmin Repeša, trener Cedevite.
(FOTO: N. Negovanović)
Šta će onda prozvani Letonac uraditi da njegov voljeni Partizan dobije utakmicu za život? Gde jedan od najboljih šutera Evrope vidi prolaz za finale? Kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << se dobijaju sudbonosni mečevi ako ne projektilima desnice sa četiri i po prsta, ili njegovih saigrača, koji imaju pedesetak hiljada pregleda na Ju-tjubu i koji se godinu dana prepričavaju?
- Ovakve mečeve odlučuje izdržljivost – odgovara Davis Bertans. – Nema sumnje da će pravi pristup imati obe ekipe, ali je pitanje ko može duže da drži nivo borbenosti na maksimumu. Ne može da se priča o želji, zato što svi koji su došli do fajnal-fora silno hoće do trofeja. Ali, ko je spremniji za pravu fizičku utakmicu?
Da li je Partizan ekipa koja je sposobna za takvu bitku?
- Apsolutno. To smo mnogo puta pokazali.
I kada niste imali mnogo bitnih mečeva u nogama, vaša ruka je bila mirna u ključnim trenucima – odlučivali ste šampiona Srbije, prvaka Jadranske lige…?
- Dosta sam igrao ovih utakmica – nasmejao se momak rođen pre samo 21 godine. – Mislim da sam uvek spreman za najvažnije mečeve.
Samopouzdanje je došlo sa iskustvom, ili..?
- To je u meni ležalo celog života, od kada sam zaigrao košarku.
Ipak, sigurno ste pod pritiskom u danima koji predstoje sudbonosnim utakmicama?
- Ne baš, normalno se osećam. Nemam neku nervozu, iako sam svestan da je protiv Cedevite najvažnija utakmica. Mnogo sam nervozniji bio kada sam čekao prvi meč posle povrede.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.