Balažic priznao da je napravio penal

Izvor: Politika, 06.Maj.2015, 22:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Balažic priznao da je napravio penal

Fudbaler Partizana kaže da je napravio faul nad Mijatom Gaćinovićem iz Vojvodine, ali i da se u Srbiji dosta priča o suđenju

Nije česta pojava u našem fudbalu, ali ni u svetskom, da igrač ili trener prizna da je sudija napravio grešku u korist njegove ekipe. To je uradio fudbaler Partizana Gregor Balažic, koji je rekao da je „skrivio” penal protiv Vojvodine u prethodnom kolu Superlige. „Crno-beli” su tada slavili sa 4:0, a prekršaj se desio pri rezultatu od 1:0, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << kada je Balažic napravio faul nad Mijatom Gaćinovićem u svom šesnaestercu.

– Uvek sam iskren, bio je penal. Šta je bilo, bilo je. I mi smo imali dosta sličnih situacija ove sezone i sve je to fudbal. Ne sude roboti i greške se dešavaju – izjavio je Balažic i dodao da se u Srbiji dosta priča o sudijama, što nije slučaj u drugim zemljama u kojima je igrao. Slovenac je karijeru započeo u Muri, a zatim je prešao u Benfiku. Kasnije je igrao za Espanjol B, Akvilas iz Mursije, Goricu i Karpate iz LJvova. U zimskom prelaznom roku potpisao je ugovor s Partizanom.

– U Srbiji se dosta priča o suđenju, iako bih voleo da je fudbal u prvom planu. U tom trenutku pomirio sam se sa sudbinom da je penal, ali sudija je doneo drugačiju odluku.

Glavni arbitar Dejan Dimitrijević tada je dosudio samo gol-aut, a zatim je suspendovan, odlukom Potkomisije za analizu suđenja Fudbalskog saveza Srbije. U saopštenju nije navedeno koliko će sudija iz Loznice pauzirati, ali se pretpostavlja da neće biti delegiran u poslednja četiri kola šampionata.

Posle utakmice na stadionu „Karađorđe” burno su reagovali predstavnici Vojvodine i Crvene zvezde. U saopštenju „crveno-belih” iz Novog Sada navodi se da ne žele da umanje Partizanov uspeh, ali da je „kriterijum suđenja značajno uticao na tok utakmice”. Po njihovim tvrdnjama, najveći problem srpskog fudbala nisu navijači, već male grupe ljudi koje zbog svojih interesa podrivaju čitav fudbalski sistem Srbije. Dodali su da postoji namera da se naškodi Vojvodini, kao i da će pravdu potražiti kod MUP-a Srbije i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala.

S druge strane, beogradski „crveno-beli” sazvali su hitan sastanak Upravnog odbora i ponovo pokrenuli inicijativu za smenu predsednika Fudbalskog saveza Srbije Tomislava Karadžića. Oni su nezadovoljni radom Đorđa Gajdobranskog, koji „delegira sudije po Karadžićevom diktatu”. Ovo nije prvi put da traže smenu prvog čoveka FSS. U prethodnom periodu skupljali su potpise za njegovu smenu, a pozivali su i na kašnjenje utakmica u znak protesta protiv stanja u domaćem fudbalu i kao podršku zahtevu za promene u fudbalskoj organizaciji.

U Srbiji se poslednjih godina posle svake odigrane utakmice, umesto o golovima i lepim potezima fudbalera, priča isključivo o sumnjivim odlukama sudija. Poražena ekipa alibi za neuspeh obično nalazi u greškama arbitara na njihovu štetu.

Predstavnici Crvene zvezde oglasili su se posle nedosuđenog jedanaesterca za Partizan protiv Vojvodine, ali nisu reagovali kada su „crno-beli” nedavno oštećeni u derbiju. Na 148. susretu „večitih” rivala za Partizan nije dosuđen penal zbog čega je suspendovan pomoćni sudija Danilo Grujić. Poslednji jedanaesterac za „crno-bele” protiv Zvezde dosuđen je pre dvadeset godina, 18. marta 1995. godine.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.