Balažic: Mogu i da dajem golove

Izvor: Danas, 06.Mar.2015, 01:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Balažic: Mogu i da dajem golove

Beograd - - U finišu remija bez golova sa Radničkim iz Niša, na svom debiju za Partizan, štoper Gregor Balažic završio je u napadu, kao ispomoć mladom Ivanu Šaponjiću. Ne slučajno, jer zimsko pojačanje iz ukrajinskih Karpata spada u one odbrambene fudbalere kojima nije strano igranje u završnici.

- Kao mlađi sam često igrao u napadu i bio strelac, a u Karpatima sam dao četiri gola. Dva posle prekida, a dva iz akcija. Koristan sam u vazduhu, a znam i da se snađem >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << na zemlji pred protivničkim mrežama - objašnjava Balažic, koji se juče sa nekolicinom saigrača družio sa navijačima u jednoj od beogradskih radnji Partizanovog tehničkog sponzora Adidasa.

U situaciji kada jesenji lider prvenstva Srbije kuburi sa realizacijom možda bi izmeštanje u napad jednog od dvojice defanzivaca iz bivše jugoslovenske republike u sastavu "parnog valjka" moglo da bude rešenje za neefikasnost.

- Mogu da pomognem tokom utakmice, kada je to potrebno, ali radije bih da ostanem na svojoj poziciji. Ipak sam ja štoper. Uz to, verujem da će momci iz napada i veznog reda nadoknaditi odlaske Petra Škuletića i Danka Lazovića, zahvaljujući čijim golovima je Partizan jesenas bio najefikasniji tim u Srbiji. Potrebno im je samo malo više koncentracije u završnici. Naravno, ako trener bude drugačije mislio, ja sam mu na raspolaganju za oba mesta u timu.

Škripi i u odbrani, koja nije matirana prošle subote, ali je kolo pre toga kao od šale primila tri gola od Voždovca. Što je bio slučaj i na većini kontrolnih susreta.

- Biće to sve u redu. Samo da se mi novajlije do kraja uklopimo u Partizanov tim i igru. Takođe, potrebno je da se svi branimo i napadamo. U modernom fudbalu ne postoji striktna podela obaveza, svi moraju da rade u oba pravca.

Zemljak Branka Ilića, s kojim je u štoperskom paru nastupao i u reprezentaciji Slovenije, ne misli da je odsustvo suspendovanog trenera Marka Nikolića ključno uticalo na osvajanje samo dva od šest bodova u poslednjih 180 minuta.

- Drugačije je kada ti trener komanduje sa aut-linije i kada te gleda iz lože, ali i bez njega je trebalo da dobijemo ove dve utakmice. No, popravićemo stvari već od sledećeg meča. Verujem u to.

Logično bi bilo da su dva startna kiksa nagrizla samopouzdanje ekipe, drastično oslabljenje puštanjem najboljih golgetera prvog dela Jelen Superlige.

- Iskreno, nije nam svejedno posle dva remija, kojima se niko nije nadao. Ali, prva pobeda će dovesti stvari u red. Idemo u Novi Sad po nju - optimista je Balažic, koji poštuje "dobar tim Crvene zvezde", ali misli da Partizan ne bi trebalo da gleda u komšijsko dvorište.

Vulićević na kontroli

Miroslav Vulićević od polovine priprema trenira sa ekipom, a od rezultata kontrolnog pregleda u Nemačkoj, na koji sutra ide, zavisi kada će početi da radi punim intenzitetom. Do oktobarskog meča sa Crvenom zvezdom standardni desni bek crno-belih oporavlja se od operacije prednjih ukrštenih ligamenata i, ako sve protekne po planu, u aprilu bi trebalo ponovo da bude u konkurenciji za tim.

Vraća se Lukač

Milan Lukač vratio se u trenažni proces, pa postoji mogućnost da se posle pauze protiv niškog Radničkog, u prošlom prvenstvenom kolu, vrati među stative. Prvi golman "parnog valjka" povredio je skočni zglob i završio na terapijama, a prošle subote uspešno ga je zamenio Živko Živković. Ukoliko bude procenjeno da još nije dovoljno spreman, Lukača će i protiv Donjeg Srema zameniti mlađi kolega.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.